Westerdals ACT

Film og TV

Grad

Bachelor

Studiepoeng

180

Søknadsfrist

15. april

Pris

39 950 kr per semester

Oppstart

August 2015

Studiested

Campus Vulkan

Antall studieplasser

96

Film og TV

Om studiet

Bachelorstudiet i Film og TV ved Westerdals Oslo ACT er Norges mest bransjenære utdanning innen film- og TV-produksjon, digitale kanaler, oppdragsfilm, tv-underholdning og fiksjonsfilm. I løpet av utdanningen spesialiserer du deg enten innen fagfunksjonene manus, regi, produsent, klipp, foto, film- og TV-lyd eller som film- og TV kreatør.

Som student jobber du med ulike sjangre som dokumentar, musikkvideo, reklamefilm, reality, TV-serier og fiksjonsfilm. Du gis rom til å finne din egen stemme som manusforfatter eller filmskaper. Du jobber med reelle prosjekter både med medstudenter og bransjeaktører. Du vil få mulighet til å bevege deg mellom kunst og marked og oppnå en dynamisk kompetanse tilpasset et medielandskap i stadig endring. Vi benytter samme utstyr og verktøy som bransjen.

Slik er studiet

Praktisk profesjonsrettet utdanning for film, tv og nye medier, med vekt på kreativitet og innovasjon. Programmet kombinerer breddekompetanse i audiovisuell fortelling med mulighet for høy grad av spesialisering i yrke, sjanger og plattform.

Bachelorstudiet i Film og TV ved Westerdals Oslo ACT er satt sammen av film og tv-studiene ved tidligere NISS Høyskole og tidligere Westerdals Høyskole. Studiet bygger på en lang tradisjon blant annet Norges første fagfunksjonsdelte filmutdanning.

Vi jobber praksisnært gjennom alle seks semester. Første studieår får studentene teoretisk og prakstisk innføring i film- og TV-faget, mens andre studieår gir innføring i sjangre som dokumentar, oppdragsfilm, TV-underholdning og fiksjon.

Femte semester er det lagt opp til utveksling til en av våre internasjonale samarbeidsskoler eller internt til en av Westerdals Oslo ACTs avdelinger. Dette semesteret vil du også kunne ha praksis ved en bransjeaktør.

I 2014 har våre studenter hatt praksis i blant annet  

  • NRK (diverse avdelinger)
  • Monster
  • Rubicon
  • Dagbladet
  • VG
  • Aftenposten
  • Storm Films

Studiet avsluttes med en selvstendig bacheloroppgave.

Utstyr

Alle studenter må ha Mac. Minimumskravet er MacBook Pro 15” fra 2013 med 8GB RAM. Hvis du har eldre Mac enn dette, vil du sannsynligvis måtte oppgradere i løpet av studietiden.

Støtte fra Lånekassen

Alle studenter kan søke lån, stipend og ekstra lån til skolepenger i Statens lånekasse for utdanning.

Nyhetsbrev

Registrer kontaktinfoen din og vi sender deg en e-post når opptaksprøvene er ute / søknadsweb er åpen.