Westerdals

Hva kan du bli med en Bachelor i spilldesign?

På bachelorprogrammet i spilldesign lærer du å utvikle engasjement og innholdselementer til underholdningsspill, virtuell film og interaktive produksjoner.

Som student ved bachelorprogrammet i spilldesign lærer du å designe og skape spill. Det er du som bestemmer hvordan spilleren opplever spillet.
Som spilldesigner har du ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler både deler av spill og komplette spill. Verktøyene du bruker er de samme som bransjen til enhver tid benytter.

Dette sier en tidligere student:

Ole Helland jobber som kreativ leder i spillstudioet Antagonist.

– Dersom du vil jobbe med å lage spill, bør du belage deg på å starte eget firma. Arbeidsmarkedet er forsvinnende lite i Norge, og det er mange om beinet internasjonalt. Vårt bachelorprosjekt var å starte spillstudio og lage en spilldemo. Skolen underviser i entrepenørskap, noe som er kjempeviktig og som det bør fokuseres mer på. Det å skrive gode søknader om støttemidler er viktig, og mye tid går med til det. Ellers er det bare å stå på.

Hva tenker bransjen:

Chris Moen er markedssjef og medgründer i bildelingstjenesten nabobil.no. De tilbyr privat kortids- og langtids bilutleie.

– Vi ser først og fremst etter de som er omstillingsdyktige. I dagens digitale verden er hvordan man kan tilpasse seg endring viktigere enn hva man kan i dag. Vi vokser i et vanvittig tempo hvor arbeidsoppgavene forandrer seg hele tiden. Da er det viktig med ansatte som syntes høyt tempo og forandring er motiverende og ikke en belastning.

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du blant annet jobbe som:

Content / Level designer
System / Economy designer
Technical / Mechanics designer
UI / Usability designer