Westerdals

Hva kan du bli med en Bachelor i tekst og skribent?

Med en Bachelor i tekst og skribent fra Westerdals Oslo ACT kan du jobbe både i tv, radio, avis, magasin, reklamebyrå, produksjonsselskap eller forlag.

Student ved Tekst og skribent-linja

I løpet av studiet vil du fordype deg i fagområdene markedskommunikasjon, redaksjonell kommunikasjon og mer kunstnerisk arbeid som skjønnlitterære tekster og manus. Du vil kunne produsere tekstinnhold for alle type medier og kanaler. Temaer du vil jobbe med er blant annet konseptutvikling for TV og radio, utvikling av innhold for digitale og trykte plattformer og utvikling av kunstorienterte tekster. Alle emner legges opp som en kombinasjon av gruppearbeid og individuelt arbeid, og veksler mellom det å se litt lettere på ting og å gå mer i dybden. Siste året velger du å fordype deg i to av de tre retningene våre, ut ifra hva du vil videreutvikle deg innen.

Dette sier en tidligere student

Markus Neby er tidligere student ved tekst og skribent. I dag jobber han som reporter for P3morgen.

– Jeg har ansvar for å bidra med minst ett innslag til hver sending, og være en stemme underveis. Nå som P3morgen også går på tv skal jeg også lage noen VB’er (forhåndsinnspilte innslag), som gjerne ikke er knyttet til radiosendinga.

Hva tenker bransjen

Aris Theophilakis fra Futatsu sier:
– Vi kan late som talent er alt og personlighet er mindre viktig. Men sannheten er at begge deler er like viktig. Så du kan være verdens mest interessante skribent, men er du atal, uflidd, lat, altfor usikker eller altfor selvsikker så blir det vanskelig å trives med deg i et team. David Ogilvy (vet du ikke hvem det er, så slå det opp) ga følgende kriterium: Gentlemen with brains. Og det gjelder selvfølgelig begge kjønn.

Med en Bachelor i tekst og skribent kan du jobbe som:

Når du er ferdig med studiene hos oss, er du klar til å gå rett ut i jobb. Du kan jobbe med å utvikle kreative konsepter, jobbe som journalist, som forfatter, skrive humor eller filmmanus. Dette kan du for eksempel gjøre i reklame- og kommunikasjonsbyråer, i dagspresse, magasiner, hos et forlag, i et produksjonsselskap eller for deg selv i din egen virksomhet.

Tidligere studenter fra tekst- og skribentstudiet er i dag innflytelsesrike aktører i mange bransjer og miljøer innen media. Westerdals Oslo ACT har rekruttert flere tidligere studenter i jobber hos: Los&Co, McCann, DDB, SFMB, Try, Kitchen, Anorak, Pocket&Comms og Geelmuyden Kiese.