Westerdals

Bidrar til TV-aksjonen ved å legge bort telefonen

Urte Sniaukstaite fra Prosjektledelse kunst og kreativ næring oppfordrer medstudentene til å legge bort telefonen for å støtte årets TV-aksjon. Med appen HOLD kan man tjene poeng som igjen kan bli til skolemateriell for barn i konfliktfylte land.

hold

– Enkelt å bidra

Denne uken inviteres alle studenter med på et unikt initiativ i samarbeid med appen HOLD og TV-aksjonen. HOLD-appen belønner studenter som holder fokus og legger vekk telefonen i studietiden. Tiden du ikke bruker telefonen regnes om til poeng, og nå kan du velge å gi dine oppsparte poeng til konfliktrammede barn sin skolegang.

– Det er faktisk så enkelt! Det eneste man trenger å gjøre er å la være å bruke mobilen! På den måten hjelper man både seg selv og andre – to fluer i en smekk, sier Urte Sniaukstaite.

En time = en skolebok

Urte studerer Prosjektledelse kunst og kreativ næring og jobber som prosjektleder/koordinator for samarbeidet mellom HOLD og TV-aksjonen.

– Studenter har ikke alltid mulighet til å bidra til TV-aksjonen fordi lommeboken ikke tillater det, men ved å bruke appen kan alle studenter bidra! oppfordrer Urte.

For eksempel kan 1 time uten telefonen bli til en skolebok, eller 20 minutter med fokusert jobbing bli til tre blyanter til elever i Syria, Mali, Sør-Sudan, Pakistan eller Colombia.

– Vi skal også kåre den skolen som prosentvis har bidratt mest i løpet av uken, og som westerdøl vil jeg jo at vi viser hva vi er gode for! sier Urte, som hadde blitt veldig stolt om Westerdals Oslo ACT blir høyskolen som til sammen har latt telefonen hvile lengst.

Urte Sniaukstaite
Urte Sniaukstaite fra Prosjektledelse kunst og kreativ næring, jobber som prosjektleder/koordinator for samarbeidet mellom HOLD og TV-aksjonen.

Fikk jobb etter praksis

Urte har fått denne jobben etter praksisperioden som studentene hadde tidligere i høst.

– Jeg var i praksis hos HOLD som prosjektleder og jobbet med en pilot de skulle gjennomføre på Kongshavn VGS. De var fornøyde med arbeidet jeg gjorde, og siden har jeg blitt i selskapet i en 80% stilling, forteller Urte.

TV-aksjon på søndag

Årets TV-aksjon er søndag 22. oktober og går til Unicef, som vil sette fokus på barns rett til skolegang i krig og konflikt. Der hvor barn ikke får gå på skole, står et helt lands framtid på spill. I dag står 27 millioner barn uten skolegang som en direkte konsekvens av de voksnes kriger og konflikter.

Gjennom TV-aksjonen får nordmenn bidra til bygging av nye skoler, innkjøp av bøker og annet skoleutstyr og utdanning av lærere. Du kan også støtte saken ved donere penger eller å bli bøssebærer.