Westerdals

Møt filmkollektivet: tidligere studenter ved film og TV

Det er litt over ett år siden Alvin, Peter, William og Magnus tok bachelor i film og TV. I dag utgjør de i følge Magnus et sunt og fungerende filmkollektiv, som står bak alt fra musikkvideoer på høybudsjett til en Youtube-kanal for DnB.

Foto: Bøkketlista

Alvin, Peter, William og Magnus bodde sammen i kollektiv under sine tre år på Film og TV. Etter studiene har de, sammen med Emma, jobbet for DnB, TV2 og Sony, og står bak blant annet Bøkketlista og DnBs Youtube-kanal «DnB U for Ung«.

– Én dag kom en castingdame løpende inn i kantina på Westerdals Oslo ACT og søkte etter et guttekollektiv. En klassekamerat pekte på Alvin, og vips så ønsket de oss i den «Ung Igjen'» for DnB på VGtv. Derfra skjønte banken at vi nylig var utdannete filmstudenter og de kunne bruke oss til å produsere også. Med idé fra TRY lagde vi en kanal med masse tips om hvordan man økonomisk kan overleve som ung.

Deretter kom TV2 og ønsket å lage Bøkketlista, programmet der gjengen skriver en liste over alle drømmene sine, og får sitt livs reise for å oppfylle dem: som å stå på wakeboard bak danskebåten og ta en kaffe med kongen. Se promovideo her.

Veien til musikkvideoproduksjon

Etter studiene har de gjort mye forskjellig: Peter har jobbet i et klippebyrå og som freelance fotograf, Alvin har jobbet med Viafree med Splay. William og Magnus har jobbet som fotografer og klippere, William som freelancer og Magnus har jobbet for Klikkmonster. I tillegg har alle hatt hvert sine musikkvideo-prosjekter. Magnus og noen andre studenter produserte to musikkvideoer for populærmusikk-bandet Whales & This Lake, Sahara Blind og Gold, alle fra Westerdals Oslo ACT.

– Vi var veldig glade for at høyskolen lot oss utforske mange formater innenfor film. Musikkvideo var dog et format som måtte utforskes på fritiden. Vi lagde mye rare greier i denne tiden, og det var utrolig lærerikt og gøy! Det er så viktig å være produktiv og kreativ utenom skolen når man går på et filmstudium, forteller Magnus.

Les mer om bachelorstudiet i film og TV her, hvor du også kan melde deg på nyhetsbrevet og få mer informasjon.

Huket inn av Sony

Jesper Jenset musikkvideo Lies
Foto: Siri Ø. Eriksen

Alvin og Magnus produserte først musikkvideoen »Apologize»av Matilda for Sony, på åtte timer og med to skuespillere. Det ga oss en veldig morsom utfordring å skildre et kjærlighetsliv over tid, og filmen fikk i løpet av desember 100.000 views på YouTube. Etter dette tok Sony kontakt.

– Det var veldig gøy for oss, og Matilda! Jeg og Alvin liker å kjøre en litt sånn delt regi rolle, det likte Sony Music såpass godt, at de valgte å stole på oss til en høybudsjettsfilm for Jesper Jenset. Sammen med Jonas Svarstad utarbeidet vi et treatment som fikk Sony på kroken, forteller Magnus.

Hver gang Magnus og Alvin får et budsjett til musikkvideo, prøver de å lage en idé som er realistisk å gjennomføre. Med godt nettverk får de hjelp til å sette sammen et crew, fra Art Directors til kameraassistenter, lysfolk og andre fra skolen.

– Jeg syns musikkvideo er sjangeren der vi har mest kunstnerisk frihet, og vi får utfolde oss kreativt. Alt vi vil utforske med kamera, lys, kan gjøres gjennom musikkvideo. Artistene er også som regel med på ting som gjør at man skiller seg ut. Vi ønsker først av alt å bygge opp showreel materiale og lage kulest mulig film. Det er ikke så mange som tjener på musikkvideo i Norge, men musikkvideo er det morsomste vi vet om!

Jesper Jenset musikkvideo Lies
Foto: Siri Ø. Eriksen

Crewliste fra musikkvideoen «Lies», med over godt over halvparten fra Westerdals Oslo ACT:
Regi og Klipp: Magnus Borka Kloster-Jensen og Alvin Santos
Produsent: Halwest Agha
Produksjonsleder: Lars Erik Thoralfsson
Foto: Jonas Lien Svarstad
B-Foto: Kjetil Bjørnevik
Kam ass: Eirik Aanonsen Løken
Lysmester: Ole Henrik Bach
Lys.Ass: Karoline Sødal og Simen Storbæk
Scenografi: Ludvig Nordby Fjellberg
Make-Up: Fariba Fayyaz
Stylist: Dina Helene
Set Stylist: Kine Samanthie Priyangika Kraggerud
Snekker: Mats Steinseth
Prod.Ass: Ida Øverland Eriksen
Colorist: Håvard Småvik