Westerdals

Forteller historier langs elva

160 kreative studenter belyser Akerselvas historie under miljøfyrtårn-arrangementet Elvelangs i fakkellys. Forrige uke hadde kommunikasjonsstudentene en pop-up-utstilling der deres 31 ulike konsepter ble presentert.

Fra venstre: Zerico Blair Berdon (Grafisk design), Kamilla Berntsen (Retail Design), Sebastian Graf (Tekst og skribent), Sophie Ruud (Digital markedsføring) og Helene Hamann (Art Direction).

Alle på første år Kommunikasjon deltar i et fellesfag hvor de lærer og praktiserer kreative metoder og tverrfaglig samarbeid. I år jobber studentene med et prosjekt som går ut på å lage stasjoner til Elvelangs i fakkellys.

De er delt inn i 31 grupper og fikk ved hjelp av loddtrekning utdelt en plass langs elva; helt fra Frysja og ned til Hausmannsbrua. Oppgaven var å lage en installasjon som forteller en historie om stedet de har fått utdelt.

Gjenspeiler fortiden

En av gruppene fikk Myrens verksted som sitt sted.

– Myrens verksted har vært mye forskjellig, men startet opprinnelig som en smie, forteller Sophie Ruud. Hun er student ved Digital markedsføring.

– Stedet har vært viktig for industrialiseringen av Akerselva og ble kalt «fabrikkenes fabrikk» fordi det var der de lagde utstyr til de andre fabrikkene, forteller Helene Hamann, som studerer Art Direction.

Installasjonen deres inkluderer to store speil.

– Historien til Myrens verksted skal gjenspeiles i speilene, og vi tenker at det skal skape et rom som publikum inviteres inn i, sier hun.

– Det har vært lærerikt! I dag har vi virkelig fått følt det å jobbe sammen under press, sier Sophie.

– Også har det vært morsomt mellom slagene, sier Helene.

elvelangs
Fra venstre: Adrian Wollum (Grafisk design), Tina Rustadstuen (Retail Design), Marthe Engedal (Art Direction), Rikke Tviberg (Digital markedsføring) og Adam Sekowski (Tekst og skribent).

Tragisk kjærlighet

En annen gruppe har badeplassen ved Nydalsdammen som sitt sted.

– Vår installasjon har temaet tragisk kjærlighet og baserer seg på en sann historie fra badeplassen, forteller Tina Rustadstuen.

Gruppen har gitt sin egen vri til historien.

– Dette har vært et veldig morsomt prosjekt, og er veldig relevant for oss som studerer Retail Design, sier Tina.

Fra Elvelangs 2015 og 2016

Ved Myraløkka. Lyssatt av studenter på Lys og scene.

Elvelangs i fakkellys westerdals oslo act
Elvelangs i fakkellys westerdals oslo act
Elvelangs i fakkellys westerdals oslo act
Elvelangs i fakkellys westerdals oslo act
Elvelangs i fakkellys westerdals oslo act

Mor Godhjerta

– Vi har tatt utgangspunkt i en myte fra Bjølsen om Mor Godhjerta, forteller Jimmy Winsjansen.

– Det var en liten utfordring for oss å finne en historie fra den lille dumpa vår, så vi måtte utvide til Bjølsen for å finne noe å bruke, forklarer han.

– Hun var en dame som levde for lenge siden som solgte melk. Hun var veldig snill med de eldre og generøs mot de fattige, forteller Jenny Hauga.

– Det var en interessant og morsom oppgave! sier Jimmy.

Begge to studerer Grafisk design.

elvelangs
Fra venstre: Jenny Hauga og Jimmy Winsjansen som går Grafisk design

Elvelangs i fakkellys 2017 går av stabelen torsdag 21. september, og er gratis og åpent for alle. Meld deg på Facebook-arrangementet her!