Westerdals

Fra avgangsforestilling til rolle på Nationaltheatret

Avgangsstudent på Skuespill, Gorm Alexander Foss Grømer, fikk nylig vite at han har fått en rolle på Nationaltheatret i høst. Gorm, som er ferdig på Westerdals Oslo ACT denne uken, skal spille rollen Jasja i stykket «Kirsebærhagen».

gorm grømer skuespill westerdals oslo act
Gorm Alexander Foss Grømer, er aktuell med forestillingen Kirsebærhagen på Nationaltheatret i høst.

«Kirsebærhagen», som er et stykke av Anton Tsjekhov, skal regisseres av Hanne Tømta, og har en rolleliste med skuespillere som Bjørn Floberg, Trond Espen Seim, Laila Goody og Espen Skjønberg.

Takknemlig for muligheten

Gorm, som skrev under kontrakt på Nationaltheatret torsdag denne uken, dagen etter han fikk en telefon med beskjed om at han fikk jobben, er nesten tom for ord.

– Jeg er så utrolig takknemlig for denne muligheten, det føles nesten litt uvirkelig. Jeg hadde aldri trodd at jeg, samme uke som jeg ble ferdig på skolen, skulle stå med en kontrakt fra Nationaltheatret i hånda, sier Gorm.

– Dette er jo noe jeg har drømt om, å en gang stå på en scene som Nationaltheatret, men jeg hadde vel ikke sett for meg at det skulle være det første jeg gjorde etter at jeg var ferdig utdannet, sier Gorm.

Gorm Alexander Foss Grømler skuespill westerdals oslo act
Gorm på scenen under avgangsforestillingen "Et land" som gikk på Sentralen i Oslo, samt på Dramatikkfestivalen 2017.

Starter allerede mandag

Gorm har allerede rukket å møte resten av ensemblet som han skal spille mot i høst. Han innrømmer at han var litt nervøs da han møtte de andre, som han har sett opp til i mange år.

– Man blir litt usikker og nervøs når man ser den casten som er der, men de tok veldig godt i mot meg.

Det er ikke bare ukjente fjes i produksjonen, Laila Goody har jobbet som foreleser tidligere i år for skuespillerutdanningen, og Hanne Tømta, teatersjef på Nationaltheatret, var foreleser under visningen «Utvalgte scener: Tsjekhov» for ett år siden. Det var da hun først møtte Gorm, som hun nå ett år etter har ansatt.

– Jeg har selv hatt ansvaret for, og undervist i, et Tsjekhov-stykke på Westerdals Oslo ACT, og der fikk jeg erfare selv hvor mye talent som finnes på høyskolen, sier Hanne Tømta.

– Vi ønsker Gorm hjertelig velkommen til Nationaltheatret!

– En bekreftelse på at man er en begavet skuespiller

Programansvarlig for Skuespill på Westerdals Oslo ACT, Piotr Cholodzinski, er veldig glad på Gorms vegne. – Gorm er en veldig begavet person, men det er ikke bare det, han er også veldig arbeidsom, og det er noe som legges merke til, forteller Piotr.

–Å få en rolle på Nationaltheatret er en anerkjennelse som skuespiller, det er det som beviser at du er en god skuespiller, sier Piotr som selv debuterte på Nationaltheatret som regissør i en alder av 28 år.

– Nå skal Gorm jobbe med noen av de beste i landet, noe som kommer til å være veldig lærerikt og utfordrende for ham.

Spiller på Dramatikkfestivalen 12. juni

Gorm spiller sammen med medstudenter fra klassen, sin avgangsforestilling «Et land», 12. juni under Dramatikkfestivalen.

Stykket som er regissert av Victoria Meirik som til daglig jobber som regissør på Nationaltheatret, ble først spilt på Sentralen i Oslo for fullsatte saler. Siste mulighet for å se stykket er mandag 12. juni.