Westerdals

Kommer ikke du til jobben, får jobben komme til deg

Westerdals Oslo ACT har gode og nære bånd til næringsliv og relevante bransjer. Blant dem er Visma, og samarbeidet fører til gode ting for begge parter.

Visma er en Nordens største leverandør av IT-tjenester med 500 000 nordeuropeiske kunder og 5 500 ansatte fordelt på mer enn 100 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Irland, Nederland, Romania, Polen, Spania, Tsjekkia, Litauen, Latvia og Serbia. De er blant mange som vil samarbeide med Westerdals Oslo ACT, men et samarbeide er ikke nok. Som en del av masterstudiet, tilbyr selskapet systemopplæring og trening samt programvare. De sender også seniorkonsulenter og produktsjefer samt prosjektleder som overvåker treningen.

En viktig del av masterstudiet Information Systems –Digital Business Systems ved Westerdals Oslo ACT er ERP-systemer. ERP står for Enterprise Resource Planning og høres komplisert ut. For det er det. Systemet er det overordnete i alle større bedrifter og styrer, overvåker og sikrer logistikk, produksjon, CRM, finans, HR (menneskelige ressurser) og mye annet ned til hvor mye dopapir som går med. Går noe galt her, går alt galt. Det finnes eksempler på at bedrifter har gått konkurs etter en svikt i ERP-systemet.

Visma hos Westerdals Oslo ACT
Fra Vismas besøk hos masterstudentene i november.

De beste i bransjen vil og må ha de beste hodene, så det er ekstra hyggelig når de trekker inn studenter i sin daglige drift. En som oppdaget fordelene med dette samarbeidet var Ida Markussen som endte opp med et internship hos Visma sist sommer.

– Jeg ble kjent med Visma Consulting både via deres karriereuke og studentorganisasjonen KIT (Kvinner og IT), men først og fremst i ERP- and SCM-klassene på masterstudiet ved Westerdals Oslo ACT. Som et resultat var jeg så heldig å bli en del av deres internship-program sist sommer hvor jeg fikk delta på å utvikle et program for delte parkeringstjenester i selskapet, forteller Ida.

– Jeg ble kjent med en masse fantastiske mennesker og lærte mye om ny teknologi. I tillegg fikk jeg presentere resultatene fra teamet jeg var på for ledelsen og andre beslutningstagere.

– Jobben var gøy, men det var mye annet som også bidro til trivselen. Mitt team var for eksempel bare 2 minutter fra å slå rekorden i Escape Room — Mystery of the Pirate Ship!  Sånn går det når du tar med deg flere ingeniører og matematikkstudenter på laget. Det er noe jeg aldri hadde klart alene, avslutter Ida.

Dette er bare ett av flere samarbeid Westerdals Oslo ACT har med de ulike bransjene vi utdanner til. Dette er samarbeid som er viktig for høyskolen, og for studentene som går her, for å høre direkte fra bransjene de skal ut i.