Westerdals

Brukte sakristiet som kontrollrom

Bachelorstudenter fra Musikkproduksjon gjorde dokumentasjonsopptak i Oslo Domkirke, da deler av Filharmonien og Oslo Domkor hadde konsert.

LYD3 i domkirken

Studentenes oppgave var å gjøre klassiske opptak med fokus på surround sound. Målet var å levere en miks av det ferdige opptaket, der de til sammen brukte 23 mikrofoner.

– Først lagde vi en produksjonsplan, som gir en oversikt over opptaksutstyr, kjøreplan, lagring og transport av utstyret. Da måtte vi også samarbeide med produsentene i kirken, sier Nora Fiona Eriksen som var prosjektansvarlig student.

– Vi brukte sakristiet som vårt kontrollrom, det var et kult kontor! Vi som tar opptak skal ikke synes for publikum i det hele tatt. Når alt er rigget og alle linjer er sjekket, trekker vi oss tilbake for å lytte hvordan de ulike gruppene i kor og orkester blir representert i lyden, altså den perfekte mikrofonplasseringen.

LYD3 i domkirken

Kan bli en tradisjon

Domkorets dirigent var imponert over studentene, og positivt overrasket over resultatene. Det tyder derfor på at samarbeidet kan bli tradisjon. Bachelorstudent Nora var veldig fornøyd etter å ha jobbet med noen av landets beste kor- og orkestergrupper.

– Opptaket ble fantastisk, og det er så inspirerende å jobbe med så flinke folk. De er jo profesjonelle musikere, så det var en gave til oss studentene! Hele klassen sitter igjen med en god opplevelse.

Nora legger til at hun lærte hun har den nødvendige kunnskapen for å være del av en stor produksjon:

– Jeg lærte at store produksjoner ikke er så overveldende som jeg først trodde, og hvor viktig det er å ha godt utstyr. Det er vi er heldige med her på skolen! Det er en utrolig gevinst å se at vi som studerer her har verktøy til å klare oss i en spennende bransje, sier Nora.

 

LYD3 i domkirken