Westerdals

Masterclass på Populærmusikk

Studenter og ansatte ved Populærmusikk hadde i går Masterclass med Jason Catron og Kipp Williams, på Campus Fjerdingen.

 

Masterclass Populærmusikk Jason Catron Kipp Williams

Studentene fikk høre fra mesterne selv, da Jason Catron og Kipp Williams fortalte om deres erfaringer og arbeidsprosesser, i et arbeidsliv preget av mange kjente artister.

Jason Catron holder til i Nashville, og er «Master associate» vocal coach ved Brett Manning Studios. Studioet er et av verdens mest velrenommerte vokal-studioer, og har samarbeidet med artister som Taylor Swift, Miley Cyrus, Leona Lewis og Keith Urban for å nevne noen.

Kipp Williams arbeider i Nashville og Los Angeles, og er produsent og låtskriver. Han er tilknyttet Dr.Luke´s selskap Perscription Songs (Ke$sha, Katy Perry og Pink), og Sony/ATV. Williams har arbeidet med popartister som Avril Lavigne, Nick Carter, Newsboys, Neulore, DJ Antoine, med flere.

Etter å ha vært i hovedstaden noen dager, var de imponert over nivået på talentene og utstyret på Campus Fjerdingen.

 

« I´ve been so impressed over the voices and music in this city, like a kid in a candy shop. »
Kipp Williams
Masterclass Populærmusikk Jason Catron Kipp Williams
Masterclass Populærmusikk Jason Catron Kipp Williams
Masterclass Populærmusikk Jason Catron Kipp Williams
Masterclass Populærmusikk Jason Catron Kipp Williams

– Vi har en hel del å lære av gjesteforeleserne i dag, spesielt fordi vi har ulike arbeidsmetoder. Å skape god arbeidskultur, og spille hverandre gode er utrolig viktig, noe vi nordmenn kan lære av, sier en deltager på arrangementet.

Catron og Williams er ikke i tvil om at musikkmiljøet i Norge vokser, og at dette er noe folk i hele verden burde få vite om. Catron sier at hvis man i Norge fortsetter å utvikle musikktalenter slik man gjør med naturressurser, vil Norge snart bli en større musikknasjon enn Sverige.

Catron oppfordrer studentene til å fortsette å lage musikk, fordi det kan føre til noe større enn bare en ny låt:

– Music challenges, engages, moves us and gives hope. Thats why I think all of the students here today can change the world by making music.

Det beste tipset de har til studentene som vil lykkes i musikkbransjen, er å utforske og ta sjanser.

« Today we want to inspire the students to go outside their creative borders. We are the crazy americans who want to say: go for it! »
Jason Catron