Westerdals

offBeat-premiere for fullt hus

I november holdt studenter fra Populærmusikk og Låtskriving sin aller første konsert i arrangementsrekken offBeat på Hard Rock Café i Oslo.

Samarbeidet mellom Hard Rock Café og studentene hadde urpremiere torsdag kveld, og fylte lokalet med musikkglade mennesker og god stemning.

Joakim Lømo Boberg går siste året på Populærmusikk og har vært med som arrangør av offBeat.

Bilde av Joakim
Joakim Lømo Boberg er med på å arrangere offBeat.

– Hvordan fikk dere til dette samarbeidet mellom Westerdals og Hard Rock Café?

– Det var faktisk Hard Rock som tok kontakt med administrasjonkoordinator Nils T. Olsen. De var interessert i et samarbeid med oss, hvor vi skulle holde månedlige konserter. Vi hørte med studentene om hvordan stemningen var rundt dette, og den var veldig positiv. Så da ble det slik!

– Hvor lenge kommer disse månedlige konsertene til å vare?

– Så lenge det går. Vi har ikke noen fast tidsfrist, og vil fortsette så lenge vi har band og artister som har lyst til å opptre. Vi prøver også å få til at det er ulike band og artister på scenen for hver gang så langt det er mulig. Nå er det tredje klasse som har ansvaret for disse arrangementene, så vi ser for oss å kunne sende stafettpinnen videre til klassen under oss når vi går ut til sommeren.

– Hva er det beste med dette samarbeidet?

– At vi gir studentene en scene å opptre på. Mange av studentene har gitt uttrykk for at dette er noe de er fornøyd med. Det blir en arena hvor alle kan samles, ikke bare vi som går på Populærmusikk og Låtskriving, men også andre studenter som har lyst til å komme og høre på.

– Hva slags musikk vil det være på offBeat?

– Alt mulig egentlig. Vi har ingen begrensninger når det gjelder sjanger, og ønsker at de som skal opptre skal få vise det de er flinke til. Egne låter eller coverlåter, de fremfører det de har lyst til.

– Hvordan har det vært å være arrangør av offBeat?  

– Det har vært hektisk, men veldig gøy. En stressende periode spesielt nå før første konsert, og jeg gleder meg masse til å se hvordan resultatet blir. Jeg tror det vil gå mer på skinner etter første konsert er gjennomført.

På scenen denne kvelden var Inger Katrin, Ester Adele og Arden Hill. Guttene i bandet Arden Hill stilte til et lite intervju før de skulle opp på scenen.

Bandet Arden Hill før konsertstart.
Arden Hill: (f.v.): Øystein Døskeland, Even Gabrielsen, Bror Vegge Kolsrud, Isak Heim, Egil Skurdal Pedersen, Steffen Peterson.

– Hvorfor valgte dere å delta på offBeat?

– Fordi vi synes det er gøy å være med på dette og få litt tid på scenen. Vi spiller mye sammen og lager egen musikk, så vi benytter hver sjanse vi får til å få prøvd det ut på et publikum.

– Kan dere fortelle litt om bandet deres?

– Vi har vært et band lenge, men vi har skifta ut litt crew underveis. Den besetningen vi er nå har vi vært i ca. ett år. Vi liker veldig godt å lage musikk, og ser for oss å fortsette med dette i lang tid fremover. Nå har vi en EP som kommer ut i mars, og så skal vi ha en konsert på Karpedammen i august, da satser vi på stort show. Vi har vel stort sett samme ambisjoner. We’re going places.

– Hva slags musikk spiller dere?

– Det er litt vanskelig å sette det i bås, men Daniel Kvammen sa så fint at det er noe som heter konseptuell musikk og det kan vi kanskje karakterisere det som. Det går også under poprock, med litt jazz og litt forskjellig. Vi skriver og komponerer egne låter. Vi har egentlig et konsept hvor vi har et lerret foran scenen når vi spiller live, og leker litt med skyggespill og prøver å få frem et spennende uttrykk.

– Hva gleder dere dere mest til i kveld?

– Det blir å kjenne på publikums reaksjon, vi håper jo at de liker det vi gjør. Vi har en del låter vi skal fremføre for første gang i kveld, så det blir gøy å få testet ut.

Bandet Arden Hill på scenen
Bandet Arden Hill på scenen
Bror Vegge Kolsrud på scenen
Ester Adele på scenen
Inger Katrin på scenen

Vi snakker med Arden Hill igjen etter de har vært på scenen.

– Hvordan var det å holde konserten?

– Det var veldig gøy, og spesielt gøy at det kom så mange. Ingen av oss hadde vel trodd det kom til å bli så fullt, så det var skikkelig moro!

Også publikum virker til å ha kost seg på første offBeat-konsert.

Bra kveld på offBeat: (f.v.) Hanna Wegge, Jonas Elnes, Lea Hilden, Edvard Iversen, Oliver Eidem, Helen Thue.

– Hvordan synes dere arrangementet har vært?

– Kjempegøy, alle sammen er så flinke. Vi går ikke på Westerdals selv, men kjenner noen fra bandene. Det er veldig bra at arrangementet er åpent for alle, og vi har i hvert fall kost oss masse i kveld. Vi kommer tilbake neste gang!

 

//Tekst og foto: Tina Veronika Odberg Markeseth