Westerdals

Ny møteplass og visningsarena

En gjeng sisteårsstudenter fra Prosjektledelse kunst og kreativ næring har skapt en ny, uformell møteplass for kreative og kunstnere. Kunst- og klubbkonseptet OSLO ENTITY ble nylig lansert på YME Universe.

Gjengen bak OSLO ENTITY. Fra venstre Emil Stedje Heggestad, Eini Øyen, Aya Kraan, Solveig Dønåsen og Linn Rosario. Foto: Vilde Emilie Eilefstad
Gjengen bak OSLO ENTITY. Fra venstre Emil Stedje Heggestad, Eini Øyen, Aya Kraan, Solveig Dønåsen og Linn Rosario. Foto: Vilde Emilie Eilefstad

Bak OSLO ENTITY står prosjektledelsesstudentene Emil Stedje Heggestad, Aya Kraan, Linn Rosario, Eini Øien og Solveig Dønåsen. Håpet er å skape en ny visningsarena for tverrfaglig kunst og kreativ kultur, med åpenhet for nettverksbygging og god delingskultur mellom bransjer.

Hvorfor kunst og klubb?

– Bakgrunnen for konseptet ligger i mangelen av uformelle møteplasser for folk innen kunst og kreative næringer. OSLO ENTITY vil ufarliggjøre nettverksbygging og oppfordre til nytenkning. forteller Solveig Dønåsen, en av initiativtakerne bak klubb- og kunstkonseptet.

Arena for sammensatt, kunstnerisk mangfold

– De involverte skal kunne bli kjent med hverandre og få vist fram kunsten sin på nye måter i klubber og andre type lokaler. De skal sette aktører med ulik kompetanse og evner sammen i en kreativ arena, og utforske hvordan dette vil påvirke den helhetlige opplevelsen. På denne måten vil aktørene bli kjent med og lære av hverandre, samtidig som publikum får oppleve et sammensatt, kunstnerisk mangfold, sier Dønåsen.

Ønsker å åpne nye muligheter for unge kunstnere

Teamet ønsker å utforske mulighetene tverrfaglige samarbeid kan gi gjennom en møteplass uten kreative restriksjoner. De vil bruke OSLO ENTITY til å fremme sin visjon om å høyne kompetanse og muligheter ved at unge kunstnere får praktisk erfaring og en arena å boltre seg på.

– Hva skjer videre?

– Lanseringseventet til OSLO ENTITY ble holdt på YME Universe, og hadde med seg kunstnere som designer Malin Molden aka. Flesh, billedkunstner Matias Frøysaa, designer Tonje Vitsø, billedkunstner Mina Rodahl, og DJ Mikkel Gundelach. Planen videre for OSLO ENTITY er å jobbe med å skape interesse for konseptet og å holde flere arrangementer over nyttår, forteller Solveig.

 

Illustratør Mina Rodahl deltok på OSLO ENTITY-lanseringen på YME. Foto: Aya Kraan.
Illustratør Mina Rodahl deltok på OSLO ENTITY-lanseringen på YME. Foto: Aya Kraan.

Illustratør Mina Rodahl var en av dem som var tilstede på YME da det nye konseptet ble lansert.

Hva tenker du om OSLO ENTITY som en møteplass for kunstnere og designere?

– Jeg synes det er en sykt god idé med en mer universal møteplass for folk i de forskjellige type kunstbransjene. Vi har nok møteplasser og arrangementer som er rettet mot spesifikke grupper og trenger flere hvor kategoriseringen brytes, sier Rodahl.

– Jeg tror man utvikler seg bedre som person om man får nye kontakter blant folk som driver med noe helt annet, men som likevel er relevant og åpner for nye samarbeid.

Forskjellige aktører har felles mål

– Uansett om det er musikere, poeter, illustratører, klesdesignere eller influencere, så har alle et samlet mål om å klare det i bransjen på et vis, og jeg vil tro det er lettere å bygge hverandre opp om man er i et rom med forskjellige mennesker i forskjellige yrker med samme mål, enn i et rom hvor alle f.eks er illustratører som ønsker å klare det. Jeg personlig trives veldig dårlig i et rom fullt av illustratører og malere. Det får meg til å sammenligne eller putte meg selv opp mot de andre for å se om jeg er bedre eller ikke, og det hjelper meg ingen vei som kunstner, sier Rodahl.