Westerdals

Oslo – studenthovedstaden

Bilde av Barcode i Oslo, Europas raskest voksende by

Vi har samlet de beste tipsene for deg som er ny i byen, eller som leter etter nye aktiviteter og områder å oppdage.

Med ca 650 000 innbyggere føles Oslo aldri for stor. Stor-Oslos befolkning er på ca 1,3 millioner, men det er fortsatt plass nok til alle. Byen er internasjonal, og folk med mer enn 200 nasjonaliteter bor her. Du lurer kanskje på hvordan studentlivet passer inn?

Oslo er ganske stor og hektisk. Og den vokser fort. Oslo er faktisk den raskest voksende hovedstaden i Europa, og det reflekteres i en rekke nye byggeprosjekter og dessverre også i boligprisene. Hvis du bestemmer deg for å bosette deg i Oslo, vil du finne det aller meste. Fra lite til stort, få til mange, kaldt til varmt, kultur til natur, rikdom og fattigdom. Men for det meste vil du finne en ren, velorganisert og trygg by til å leve, trives og studere i.

Noe av det beste med Oslo er at det meste er bare 15—20 minutter unna uansett hvor du er. Enten du er på jakt etter butikker, restauranter og uteliv, eller hav, skog og mark, er det like rundt hjørnet.

Bysykkel

Skal du rundt omkring i byen, kan det være en fordel å skaffe seg bysykkelabonnement. For en rimelig penge får du tilgang til sykkel hver dag i tre timer om gangen, fra kl. 06 til 00. Bysykkelstativene finnes over hele byen, så det er enkelt å hente ut en sykkel og lettvint å sette den fra seg. Last ned Bysykkel Oslo-appen for full oversikt over stativer og tilgjengelige sykler. Bysykkelordningen utvides kraftig våren 2016 med blant annet mye bedre dekning rundt våre bygg. Bysykkelsesongen varer fra begynnelsen av april til slutten av november.

Kollektivtrafikk

Vil du heller reise kollektivt med trikk, buss og T-bane? Kollektivnettet i Oslo er stort, og det er enkelt å komme seg til og fra det meste. Studenter under 30 år får 30-dagersbillett for Sone 1 til 410 kroner. Sone 1-billetten gjelder for hele Oslo (inkl. hele T-banenettet). Lyst til å plukke sopp eller bær, løpe, sykle eller kanskje ta en skitur? Ta T-banen til Marka! Last ned Ruter-appene Reise og Billett, for alltid å ha tilgang til billettkjøp og kart over de ulike kollektivrutene.

Friluftsliv

Oslo er faktisk en av verdens største hovedsteder i areal, så det er naturligvis mye natur å finne. Oslo er også en usedvanlig grønn by, med sine nitten parker og det faktum at halvparten av byens areal er skog. Dette er områder du kan bruke fritt nesten uten restriksjoner enten du velger å gå, sykle, padle, svømme, gå på ski eller overnatte i telt.

Klimaet i Oslo er relativt mildt, og vinteren varer ikke veldig lenge. Særlig Oslo sentrum er stort sett snø- og isfritt gjennom hele vinteren. Men i høyden er det gode muligheter for vinteraktiviteter, noe byens befolkning også vet å sette pris på. Sommeren er en helt annen historie. Med lys fra klokka fire om morgenen til elleve om kvelden, våkner byen til liv.

Oslo er også et perfekt utgangspunkt for reiser til andre land. Gardermoen er bare tredve minutter unna og tar deg direkte til en rekke land.

Uteliv

Oslo er liten, men med en puls som skulle tyde på en langt større by. Hvert år spilles 5000 konserter i byen, og det gjør Oslo til den byen i Europa med flest konserter per innbygger. Du finner også et stort antall utesteder i alle former og fasonger. Byen er delt i ulike strøk og atmosfæren, klientellet og prisene varierer deretter.

Konsert band
Studenter i park

Mat

I Oslo, som i landet ellers, er de rimeligste dagligvarekjedene REMA 1000 og KIWI. I tillegg kommer et stort antall butikker med matvarer fra Asia og Midtøsten. Disse ligger for det beste i de østlige delene av byen. Frukt og grønt er spesielt gode kjøp, men du kan også finne frosset kjøtt, reker og fisk, et stort utvalg sauser og nudler i alle former.

Restauranter finnes i alle kategorier. Fra mattempler i toppklassen til enkel gatemat. Asiatisk mat kan ofte være billigere å spise ute enn å forsøke å lage det selv hjemme.

Klær og shopping

De rimeligste kjedene er H&M, Bik Bok, Carlings, Monki, Cubus, etc. Det finnes også mange butikker med vintage eller bruktklær, særlig på Fretex, som har flere utsalgssteder, og Uff. På Fretex finner du også brukte bøker og møbler. Ellers er det alltid et godt tips å besøke finn.no for å finne ting folk gir bort.

For mer informasjon: VisitOslo.com