Westerdals

Praksis på Dansens dager

Marte Mikkelsen er andreårsstudent på Prosjektledelse kunst og kreativ næring Med bakgrunn som tidligere danser ville Marte se hvordan det er å jobbe administrativt hos Danseinformasjon, med Dansens dager, i praksis.

Dansens Dager Foto: Danseinformasjonen
Fra den offisielle åpningen av Dansens Dager på Operataket.

– Hvorfor valgte du å ha praksis hos Dansens Dager?

– Jeg søkte praksis hos Dansens Dager fordi jeg fikk et tips fra Kirre Arneberg. Kirre er nå produsent på Dansens Hus, og tipset meg om at de trengte folk. Jeg er svært interessert i dans og har danset selv. Men, jeg ville se om jeg likte å jobbe administrativt innen feltet. Så jeg grep sjansen og sendte en mail til Danseinformasjonen, nasjonalkoordinator av Dansens Dager. Allerede dagen etter fikk jeg svar om at de ønsket et intervju.

Dansens Dager Foto: Danseinformasjonen
Bilder fra den offisielle åpningen av Dansens Dager på Operataket med ordfører Marianne Borgen og Dansens Dager-ambassadørene Th'Line.

– Hva er dine hovedoppgaver i praksis?

– Mine oppgaver var i utgangspunktet å koordinere ´Dans i bybildet´, en ordning der vi legger til rette for at folk skal få danse ute i Oslo. Jeg bygget opp en helt ny frivilligordning, og arrangerte førpremieren av radiodokumentaren ”Dansere dør to ganger”, som NRK P2 har produsert. Etter hvert bisto jeg prosjektleder, Sigrun Drivdal Johnsen med den offisielle åpningen. I tillegg jobbet jeg med Scenehuset og Åpen Scene på Dansens Hus. Så jeg fikk egentlig gjøre litt av alt og det var veldig spennende!

– På hvilken måte får du brukt det du det du lærer som student, i praksis?

– I løpet av de to siste årene har vi vært heldige og hatt mye praksis gjennom skolen. Men, det er først i praksis jeg føler at det vi har lært kommer naturlig. Dette er alt fra hvordan man skal håndtere ulike situasjoner som dukker opp og kommunisere med ulike interessenter, til hvordan sette opp en kjøreplan og samle inn teknisk informasjon. For ett år siden hadde jeg ikke visst hvordan jeg skulle kommunisere med Stortinget eller hva en DI-boks er.

– Studiet har virkelig forberedt meg på arbeidslivet. Det virker mye mindre skummelt å skulle bli skikkelig voksen. Når det er sagt er jeg glad for at vi har 1 ½ år igjen med læring og nok en to måneders praksis. Man kan aldri få nok kunnskap, eller hva?

Dansens Dager Foto: Danseinformasjonen
Fra den offisielle åpningen av Dansens Dager på Operataket.

Hva slags tips vil du gi andre studenter som skal ut i praksis?

– Vær frampå, stol på deg selv og den kunnskapen du sitter på. Man kan ofte mer enn man tror, og da er det neste steget å få prøvd det ut i praksis. Viser det seg at det er noe man ikke kan så er det som regel ingenting i veien for å spørre. Praksisveilederen din er mest sannsynligvis et helt vanlig, dødelig menneske – akkurat som deg!

Dansens Dager Foto: Danseinformasjonen
Dansens Dager Foto: Danseinformasjonen
Åpen Scene på Dansens Hus.