Westerdals

Praksis på Nordiske Seriedager

Proppet med stjerner fra SKAM, Game of Thrones og Breaking Bad: Mari Lundefaret Steinsrud har praksis hos Nordiske Seriedager.

Mari Lundefaret Steinsrud på Nordiske Seriedager

20. og 21. september går Nordiske Seriedager av stabelen på Vulkan. Her samles kremen av serienerder og folk både foran og bak kamera i nordisk TV til en todagers festival og konferanse.

Kristoffer Hivju aka. Tormund Giantsbane kommer, skaperen av Breaking Bad kommer, Noora, Vilde, jente-Chris, Isak og Eskild kommer, og Mari Lundefaret Steinsrud fra Prosjektledelse kunst og kreativ næring er allerede på plass. Hun har nemlig praksis i emnet «Kunst og kultur i det offentlige».

Hva gjør du hos Nordiske Seriedager?

– Litt av alt mulig. Jeg gjør bestillinger, bookinger, registreringer og sosiale medier, også har jeg ansvar for studentene på Westerdals Oslo ACT som vi er så heldig å få med oss på laget som frivillige.

Hvordan fikk du praksis der?

– Jeg har en kusine som jobber i TV2, og hun sitter også i prosjektgruppa til Nordiske Seriedager. Det var helt tilfeldig hvordan vi kom inn på tema om praksis, men vi fant i hvert fall ut at det passet perfekt tidsmessig og de hadde behov for ekstra arbeidskraft.

– Ekstremt lærerikt

Hvordan har studiene forberedt deg til praksisperioden?

– Å jobbe i team og samarbeide med andre var for eksempel noe jeg var godt forberedt på, men jeg føler også at jeg har en bedre forståelse av prosjekters struktur og fremgangsmåter.

Hva har vært mest utfordrende?

Det er mange baller i lufta, så det kan være utfordrende å måtte holde styr på så mange ting om gangen. Men det er samtidig ekstremt lærerikt!

Hvorfor burde man ha praksis?

– Tre ord: Learning by doing  – det er jo en forberedelse til arbeidslivet.

Har du tips til andre som skal i praksis?

– Vis engasjement, knytt kontakter, ikke vær redd for å spørre om ting du lurer på, prøv å involver deg i så mye som mulig både i og utenfor jobb.

Mailing med kjendiser

Hva vil du jobbe med etter studiene?

Definitivt med prosjekter innenfor kultursektoren. Å jobbe i praksis med Aftenposten Event og Nordiske Seriedager har gitt skikkelig mersmak!

Hva er morsomst med å være i praksis?

– Variasjon! Man vet aldri helt hva som kan dukke opp, så man opplever nye ting hele tiden. Også er det kult å treffe nye folk og se nye steder.

Har du møtt noen kjendiser?

– Kun over mail, hehe.