Westerdals ACT

Utstyr og programvare på Visual Effects

Krav til utstyr

Som student på Visual Effects, må du stille med din egen laptop. Om du velger PC eller Mac har ikke så stor betydning da du kan lære deg VFX-håndverket på begge.

Operativsystem:

MAC: 10.9 (Mavericks) eller 10.10(Yosemite)

PC: Windows 7 eller Windows 8(64-bit)

Anbefalt hardware:

Intel i7 prosessor

16 gb RAM

Skjermkort med minimum 2GB VRAM

Skjerm med oppløsning på 1920×1080 

240+ GB SSD + HDD

Det er viktig med en standard datamus med høyre- og venstreklikk samt musehjul. Alternativt kan man benytte seg av et tegnebrett hvis man ønsker det.

Programvare på Visual effects studiet

Gjennom hele studiet vil du bruke software som er standard i VFX-bransjen. Nedenfor er en oversikt over software du får tilgang til som student ved Westerdals Oslo ACT. 

The Foundry Nuke

Hovedverktøyet gjennom disse tre årene er Nuke fra the Foundry. Dette er et nodebasert compositing software som blir brukt på film- og TV-produksjoner i både Norge og internasjonalt.

The Foundry Mari
Mari er et texture painting program orginalt utviklet av Weta Digital for bruk på Avatar. Det har raskt blitt en av bransjestandarene for teksturering innen VFX.

Autodesk Maya

Maya er 3D-programvaren på VFX-studiet og bransjestandard i film- og VFX-bransjen.

Shotgun Software

Shotgun er vårt produksjonssporings-, revisjons- og asset management software. Som VFX-student vil du bruke dette programmet på prosjekter. Det blir også brukt i weeklies som er ukentlig sessions med tilbakemeldinger fra foreleser.

Laptoppen din bør kunne kjøre denne programvaren tilfredsstillende.