Westerdals

Fikk platekontrakt hos Sony Music

Rett før Sturla skulle begynne på Westerdals Oslo ACT fikk han platekontrakt hos Sony Music! Han synes det er perfekt å kombinere musikk-karrieren med en bachelor i Låtskriving og produksjon.

Sturla LOP
Sturla Fagerli Larsen tar en bachelor i Låtskriving og produksjon på Westerdals Oslo ACT.

– Hvordan føles det å ha platekontrakt hos Sony?

– Det er kjempestas! Sony er et plateselskap som har utgivelsene til forbildene mine, sier Sturla Fagerli Larsen.

23-åringen er en del av det aller første kullet på Låtskriving- og produksjon og fikk gladmeldingen om platekontrakt i sommer, rett før han begynte på Westerdals Oslo ACT.

– Jeg hadde vært i en prosess med Sony, men det var fortsatt usikkert om det skulle gå igjennom. En helg var jeg sammen med tjue andre musikere på en gård ute i skogen og feiret en bursdag. Det var skikkelig dårlig dekning, men plutselig fikk jeg en mail fra Sony med kontrakten! Det ble en fantastisk feiring, jeg kunne ikke ha vært på et bedre sted når jeg fikk den beskjeden, forteller Sturla.

Sturla og vennene feirer at han har fått platekontrakt med Sony Music.

Slapp singel på fredag

Forrige fredag ble den første singelen sluppet. Det er en episk poplåt med trøndersk tekst som heter «Storby».

– «Storby» er egentlig en tre år gammel låt, så det er rart for meg at det skulle bli med nettopp den sangen at jeg fikk platekontrakt, sier Sturla.

– Hva skjer videre nå?

– Nå skal vi promotere «Storby», få den inn på lister, gjøre intervjuer og spille på noen bransjefestivaler. Det blir masse studio sessions i høst, og vi har allerede materiale ferdig som vi tenker at vi skal gi ut på nyåret. Vi er høyt på prioriteringslista til Sony og det føles veldig bra, sier Sturla.

Prioritert av Sony

Sony sier at de tenker veldig langsiktig i samarbeidet med Sturla.

– Dette låtslippet blir prioritert veldig sterkt fra vår side, og vi har veldig trua på det. Vi vil pushe låten alt vi kan, på radio, Spotify – hele pakka, sier Julie Sandberg, som er A&R Manager hos Sony og skal jobbe med å utvikle Sturla som artist.

– Fra første gang vi hørte «Storby» tenkte vi: Her har vi noe! sier Julie.

– Det var ekstremt høy kvalitet. Noe vi ikke hadde hørt før, det var så veldig fint og ekte. Vi møtte Sturla, og skjønte at han er en framtidig stjerne. Vi kunne ikke la det gå fra oss, sier hun.

Sturla er utrolig takknemlig for å få være under Sony sine vinger.

– Den økonomiske støtten fra plateselskapet hjelper mye når man er student i Oslo. Jeg får jobbe med produsenter jeg liker og jeg slipper å være «han fyren som ringer» lenger. Nå er det noen andre med en mye mer velklingende tittel enn meg som tar telefonene for meg. Og det er deilig å slippe å dra på bransjefester for å få de rette kontaktene, smiler han.

Sturla LOP
Pressebilde fra Sony Music

Fin kombo med studiet

– Hvordan går det å studere oppi alt dette?

– Det fungerer bra, lærerne har stor forståelse når jeg må prioritere plateselskapet. Det føles som gyldig fravær, men jeg får litt dårlig samvittighet når jeg er borte, for vi er veldig enige i klassen om at vi er en gjeng får til ting sammen. Kanskje jeg kan dra noen erfaringer inn i klassen som er nyttig, sier Sturla.

Han var en av flere hundre søkere som fikk en av de 15 studieplassene på det nyoppstartede og populære bachelorstudiet i Låtskriving og produksjon.

– Jeg er veldig heldig som får gjøre dette samtidig som jeg studerer. Det at jeg har fått platekontrakt er bare bransje-aspektet av karrieren min. På studiet er fokuset på kunsten og musikken. Man er aldri ferdig utlært, og det man lærer her styrker kjernen i forhold til å jobbe videre og bli enda bedre, sier han.

sturla LOP
Sturla lager en ny hit på maclaben på campus Fjerdingen.

Popstjerne-klasse

Sturla er ikke den eneste i klassen sin som allerede har lykkes i musikkbransjen.

Adelén Rusillo Steen ble kjent da hun deltok i Meldi Grand Prix i 2013 og hadde suksess i 2014 med VM-låta «Olé».

– Det er kult at Adelén går i klassen min. Jeg kan snakke med henne om plateselskapet og får forståelse på ting som kanskje er fjernt for andre, sier Sturla.

Forrige fredag slapp også klassekameratene Marius Elfstedt og Kristoffer Severinsen hver sin utgivelse.

Marius med sin eksperimeltelle elektronika og Kristoffer med feelgood-bandet Iffy Orbit.