Westerdals

Stor etterspørsel etter deg som har IT-kompetanse

Ta en bachelor innen IT. Da er du nærmest garantert jobb.

Tar du utdanning innen IT og teknologi, er du nærmest garantert jobb. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men etterspørselen etter teknologer er stor – og stadig økende.

IT øker mest

Tall fra Samordna Opptak viser at søkertallene til IT-utdanningene øker mest av alle. Fra 2016 til 2017 har søkermassen økt med hele 31%. Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været de siste årene, og alt tyder på at tendensen vil fortsette i lang tid framover.

Filmen «Dette bør du studere for å jobb» publisert på VGTV 29.06.2017.

« – Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verden, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy. »
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Glad for at unge velger teknologi

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er en av dem som gleder seg over at dagens unge velger teknologiske utdanninger.

– Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verden, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy, sier Isaksen i en pressemelding fra departementet.

Må ikke være datanerd

En jobb innen IT handler ikke bare om data.  – Du trenger ikke være noen datanerd for å jobbe med IT, fortalte IT-gründer Beate Størkson til Aftenposten tidligere i vår. Hun mener at man først og fremst trenger vilje til å sette seg inn i noe og være interessert.
– Skal du utvikle en god software – noe som kan forenkle hverdagen til kunden – må du spørre om alle mulige og umulige ting for å skjønne behovet og konvertere det til teknologien. Derfor mener jeg jobben min handler like mye om møter med mennesker som med teknologi.

Lang erfaring innen IT

Westerdals Oslo ACT besitter solid erfaring innen IT. Det tidligere NITH, som nå er en del av høyskolen Westerdals Oslo ACT, har gjennom flere tiår har utdannet studenter til mange banebrytende, norske IT-bedrifter som Bekk, Accenture, Sopra Steria og Making Waves.

IT og teknologi-studier med forlenget frist

Flere bachelorprogrammer ved Avdeling for teknologi har nå løpende opptak frem til studiestart. Det betyr at du fortsatt kan søke opptak til Frontend- og mobilutvikling, Interaktivt design, Spillprogrammering, Programmering, E-business og Intelligente systemer.

Tor-Morten Grønli, dekan ved Avdeling for teknologi ved Westerdals Oslo ACT
– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli, dekan ved Avdeling for teknologi ved Westerdals Oslo ACT.

Vanskelig å velge?

– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli, dekan ved Avdeling for teknologi ved Westerdals Oslo ACT.

– Det kan være godt å vite at uavhengig av hva du velger, så får du en bachelor i informasjonsteknologi. Dette er en viktig forutsetning og gjør at du har med deg generell kompetanse som døråpner til mange stillinger. I tillegg gjennomfører du et felles førsteår før du spesialiserer deg innen ditt valgte program. Det gjør at du tar med deg dybdekunnskap. Dersom du ønsker det, kan du også bytte bachelorprogram etter å ha fullført første året, understreker Grønli.

Ta en bachelor innen IT – Løpende opptak