Westerdals

Studentsamfunnet ved Westerdals Oslo ACT

Vil du starte din egen turbanklubb eller arrangere quiz om ord som begynner på Q — eller trenger du rett og slett hjelp til noe? Studentsamfunnet er deg for deg som student ved Westerdals Oslo ACT og kan bidra til dette og mye annet nyttig.

Studentsamfunnet høres kanskje litt treigt og gammeldags ut. Som en klubb med uflidde studenter i strikkegenserere som diskuterer krig og fred og politikk og sånt mens de drikker rødvin. Det er bare nesten sant. Studentsamfunnet er bindeleddet mellom studenter ved Westerdals Oslo ACT og ledelsen, i tillegg er det der for å bidra til at du får mest mulig ut av studietiden med alt som ikke er direkte faglig relatert.

Hvordan er Studentsamfunnet bygget opp?

Som student ved Westerdals Oslo ACT er du automatisk en del av studentsamfunnet. Hver klasse har sin tillitsvalgte, og hver avdeling sitt lokale studentråd. Studentrådslederne har ansvar for å kalle inn til møter, ta opp eventuelle problemer med forelesere, høyskolens lokaler og andre studentrelaterte tiltak. Arbeidsutvalget (AU) har ansvaret for den daglige driften av studentsamfunnet.

Arbeidsutvalget er også de som planlegger, arrangerer og kaller inn til generalforsamling og studentparlament. Det er her studentpolitikken til skolen diskuteres. I tillegg arrangerer de fester, hjelper fadderstyret med planlegging av fadderuka, reviderer budsjetter og svarer på mail om eksamensklager. Og er den usynlige hånden bak en hel haug ikke-faglige initiativ. Her finner du en oversikt over hvordan Studentsamfunnet er bygget opp.

Studentsamfunnet i praksis

Studentsamfunnet er dermed både trouble fixer og party fixer. I studentsamfunnet har de nemlig penger til å hjelpe deg med det du trenger!

Her er noen eksempler på tiltak studentsamfunnet støtter, det finnes mange andre:

  • Westerdalsrevyen stiller i en klasse for seg selv siden den inkluderer så mange av de ulike studieretningene. Den ligger dermed litt i gråsonen, for selv om den er mest tøys og moro inneholder den jo også masse fag. Revyen ble fremført for første gang i år, men det blir neppe siste gang.
  • Øl og skribent arrangeres hver måned i regi av studentene ved tekst og skribent. Ingvar Ambjørnsen har merkelig nok ikke dukket opp, men det er vel bare et tidsspørsmål.
  • KIT er foreningen for Kvinner og IT. Ikke som i ”It-girl”, selv om de sikkert er det, men kvinner i et ærlig talt litt for mannsdominert fagfelt.
  • PUS er ikke en koseklubb for katteelskere men Prosjektutvalget for spill. Det er et utvalg for alle spillinteresserte studenter på høyskolen. De arrangerer workshops, en årlig tur til spillkonferansen Konsoll, og Press Start, som er den eneste studentorganiserte konferansen i Oslo. Det blir sikkert også litt tid til spill innimellom.
  • Westerdals filmklubb er akkurat det navnet tilsier: En klubb for å se og diskutere film. Aktuelle temaer kan være om Star Wars egentlig er en bevisst sammenblanding av Akira Kurosawas univers, Gresk mytologi og Kong Arthur-legenden. Deretter se film og spise masse pop corn. Pop corn-foreningen er forøvrig ikke etablert, så her gjelder det å være først mann til maismølla.

Det er sosiale festkomiteer på alle campus; det helt nye Fjerdingen, Vulkan og Brenneriveien. Det er disse som kan gi støtte til ikke-faglige/-skolerelaterte prosjekter. Valg av nye medlemmer skjer til høsten samtidig med generalforsamlingen. 3 verv skal fylles på generalforsamlingen til høsten. Så kjenner du deg kallet, er det bare å stille til valg.

Headerbilde for filmen om den kreative aksen langs Akerselven

Så hva betyr det for deg?

Studentsamfunnet arrangerer fadderuken hver høst. Som ny student vil ditt første møte med skolen og medstudenter være denne. Her blir du kjent og får en rask innføring i det meste du trenger å vite som student ved høyskolen. Det er noe med det å lære fra erfarne fjellfolk. Men snu i tide? Aldri!

Studentsamfunnet bidrar også med praktiske ting som å finne bolig og har en egen velferdsansvarlig hvis noe oppleves feil eller galt. Studentsamfunnet er til for å gjøre hverdagen bedre og enklere, og denne tjenesten fungerer veldig bra de gangene det har vært behov for den. Så for å bruke en godt slitt klisje: Døren er alltid åpen!

Studentsamfunnet er også med i Norsk Studentorganisasjon for å bidra til å sette ting som angår alle studenter på dagsordenen.

Ta kontakt!

Vi er her for deg! Hvis du trenger mer overbevisning om nytten av Sudentsamfunnet, kan du se denne filmen som ikke bare forklarer, men søren dundre meg også engasjerer! Med glede.

Hvis du vil kontakte studentsamfunnet kan du sende en e-post til glede@swoact.no, eller til hvert enkelt medlem av AU som du finner her.