Westerdals

Vant Nordisk studentpris på Gulltaggen 2017!

28.04.2017

Hvordan får man unge til å få et forhold til penger og bry seg om økonomi i dagens nesten kontantløse samfunn? Si hei til Morten, «mobilbank-dyret» som bor i mobilen din.

Andrea og Axel mottar gull i Nordisk studentpris på Gulltaggen i Folketeateret foran fullsatt sal.

Det kan minne om gode gamle Tamagochi – figuren du må passe på, mate og stelle for at den skal overleve. Det samme er Morten, krabaten i mobilen din som har det bra, bare dersom økonomien din har det bra. Hvis du derimot sløser penger på fest, moro og unødvendige utgifter, vil Morten bli lei seg, sint, og i verste tilfelle dø. For å holde Morten fornøyd, må du sette inn penger på sparekontoen din, fylle opp BSU og betale regningene dine i tide.

Tredjeårsstudentene Andrea Lutken og Axel Bjørne-Larsen fra Tekst og skribent har utviklet ideen for DNB, prosjektet som ga dem gull under Gulltaggen 2017, i kategorien Nordisk studentpris. Sølvet gikk til et studentteam fra Berghs School of Communication, Westerdals Oslo ACTs søsterskole.

Som finalister fikk studentene presentere sitt prosjekt på Folketeateret under Gulltaggen-konferansen tidligere på dagen, sammen med ett annet studentteam fra Westerdals Oslo ACT.

Studentteamene fra Westerdals Oslo ACT på Gulltaggen, fra venstre: Kin Nguyen, Andrea Lutken, Axel Bjørne-Larsen og Carina Hegreberg.

Dødsfort for Statens Vegvesen

Også Kin, på Art Direction og Carina, på Tekst og skribent, var et av finalistteamene nominert til Nordisk studentpris. De fikk også muligheten til å presentere sin holdningskampanje på scenen under Gulltaggen-konferansen, foran bransjen.

Deres prosjekt «Dødsfort», for Statens Vegvesen er en holdningskampanjen med mål om å få unge sjåfører, spesielt rånere, til å overholde fartsgrensen. Ved å bruke Finn.no som kanal ønsker de treffe målgruppen der de er, og forhindre en av de vanligste årsakene til farlige trafikkulykker – fart.

De fire studentene er nå i sitt siste semester på Westerdals Oslo ACT, der flere av dem har sikret jobb og er klare for å starte arbeidslivet allerede i sommer. Vi gratulerer!