Westerdals ACT

Vulkan på Manhattan

Studentene på Visual Effects filmet på taket på Vulkanbygget, og ved hjelp av greenscreen redigerte de en verden rundt campus Vulkan som egentlig ikke er der, nemlig Manhattan.

Studentene har vært gjennom en stor produksjon, fra å tegne storyboard, planlegge shots, fotografere stillbilder og planlegge deadlines. De ble delt i to grupper for at alle i klassen skulle ha nok oppgaver. De lagde til slutt to filmer à 30 sekunder.

Sammen med Morten Moen fra Storm Studios filmet studentene først mange klipp på taket på campus Vulkan, for deretter å gjenskape følelsen av å være på toppen av en skyskraper. Etterpå fjernet de alt utenom skuespilleren som kan vise til at de ikke er i New York. De la på effekter som røyk og fugler for å gjøre bildet mindre statisk og mer levende.

– Til å være så nye, tok de mye ansvar og designet filmene sine helt selv. De jobbet veldig konsentrert med dem. Visual Effects er ikke magi, men det er hard jobbing, sier Morten.

Vil du vite mer om bachelorstudiet i Visual Effects? Les mer om studieprogrammet her, og meld deg på vårt nyhetsbrev, og få mer relevant informasjon.

– Dette er det beste vi har gjort under studiet så langt! Dette prosjektet har vært en oppsummering av alt vi har lært siden vi begynte, vi har utnyttet absolutt alt vi har lært. Alle i klassen fikk tildelt hvert vårt shot i en sekvens. Jeg jobbet med åpningen og avslutningssekvensene. Det ble til slutt 30 sekunder med total awesomeness, sier student Lars Henrik Lunde.

Alle de 18 studentene i klassen fikk hvert sitt klipp å jobbe med, som likner hvordan man jobber i arbeidslivet. Klassen består av de første studentene på bachelor i Visual Effects, som er i sitt første semester.

– Jeg er utdannet illustratør, så jeg har bare jobbet med statiske bilder. Jeg har aldri jobbet med komping før jeg startet på dette studiet i høst, og det er veldig gøy å se hvilke virkeligheter man kan skape, sier student Christopher Robin. (komping = å sette sammen alle elementene og effektene til ett bilde – red. anm.)

Fra filmingen på taket på Vulkan.

Samarbeidet med lydstudenter

Med gode lydeffekter blir også de visuelle effektene bedre. Derfor har studenter på lyddesign også jobbet på prosjektet for å blåse liv i de visuelle effektene. Studentene lagde effektene før de så bildene, som også er en vanlig, og utfordrende, måte å jobbe i bransjen, der også samarbeid mellom lyd og VFX blir mer og mer vanlig.

– Dette var egentlig ikke et planlagt tverrfaglig samarbeid. Men, fordi lydeffektene henger så naturlig sammen med bildene, ble det en verdifull erfaring. Det var kult å se at de har skapt dette sammen i løpet av seks uker, forteller programansvarlig Hans Gunnar.

Her kan du lese mer om bachelorstudiet i lyddesign, og melde deg på vårt nyhetsbrev for mer informasjon.