Westerdals

Slik søker du lån og stipend

Når du er student for første gang kan det føles overveldende å forholde seg til nye systemer. Nøkkelordene er Lånekassen, semesterregistrering og semesteravgift.

Søk stipend og lån hos Lånekassen

Alle studier ved Westerdals Oslo ACT er godkjent av Lånekassen. På lanekassen.no finner du informasjon om krav og vilkår for å søke om stipend og lån. For å få stipend og lån må du ha takket ja til studieplass, og da kan du søke med en gang.

Når du har åpnet en søknad på lånekassen.no velger du først lærested i nedtrekksmenyen, deretter velger du undervisningsår. Du får da opp en liste over utdanninger ved Westerdals Oslo ACT. Listen tar utgangspunkt i våre avdelinger.

Vet du ikke hvilken avdeling utdanningen din tilhører? Da kan du gå inn på ditt studieprogram her og sjekke. Finner du ikke utdanningen din i søknaden? Lånekassen har tips til hvordan du kan løse problemet.

Husk å semesterregistrere deg

Du får ikke utbetalt stipend og lån før du er semesterregistrert og har betalt semesteravgiften (SiO-avgiften). Dette gjør du i StudentWeb. Jo raskere du registrerer deg, jo raskere får du pengene dine. Her kan du semesterregistrere deg fra 10. august.  

De fleste søknadene behandles automatisk av Lånekassen, men ved noen tilfeller skal man sende inn dokumentasjon. For en oversikt over dokumentasjon, se her.

Det er andre krav og vilkår for studenter som tar utdanning på deltid. Se lanekassen.no for mer informasjon om lån og stipend for deltidstudier.

Stipend og legater

Som student har du mange muligheter når det gjelder økonomisk støtte i form av stipend, lån og legater. Legathandboken.no og Legatsiden.no er gode websider for informasjon om hvordan du søker, samt en oversikt over de ulike stipendene og legatene du kan søke på. Legater.nu har informasjon og en oversikt over stipender og legater i Skandinavia.