Westerdals

Fuglehjerter til Toronto

10.09.2015
Crewet bak filmen "Fuglehjerter"
Crewet bak "Fuglehjerter"

Noen studenter kommer seg lengre enn andre, og nå er Halfdan Tøndel snart på vei til Canada, der eksamensfilmen hans er valgt ut til å delta i Toronto International Film Festival. – Det er veldig stort og uventet for alle involverte, sier Halfdan til oss.

Karriereboost

Toronto International Film Festival (TIFF) er i følge programansvarlig for Film og TV på Campus Vaterland, Frederik Hestvold, en av de viktigste i verden – og kanskje også kuleste. Så det er ingen tvil om at nominasjonen har gjort lærere stolte og gitt fremtidige karrierer en liten dytt.

– Filmen har beveget seg forbi alle ambisjoner og forventninger vi hadde for filmen. Den har fått fin oppmerksomhet, og blant annet en fantastisk anmeldelse i Montages. Forhåpentligvis vil den fortsette å leve en god stund til, og åpne øynene til folk som kan hjelpe oss videre i karrieren, fortsetter Halfdan. Halfdan ble intervjuet av Filtermagasin om deltagelsen i Toronto.

Planen videre

Fuglehjerter ble lagd sammen med et team fra Halfdans filmklasse – de ble uteksaminert fra Westerdals Oslo ACT nå i vår, og har planene klare. Teamet bak filmen er Halfdan Ullmann Tøndel, Martine Solberg, Daniel Warren, Jonas Ekroll Bakkelund og Odin Eggen Brække.
– Nå blir det nye prosjekter for å vise at jeg har mer enn én film i meg. Til høsten går turen til København og Nordic Talents hvor han sammen med Fuglehjerter-produsent Martine Solberg skal pitche en spillefilmidé.
– Jeg, Martine og Gabriel fra klassen skal også starte et lite produksjonsselskap, og søke utviklingsstøtte til en ny kortfilm.

Betyr mye for skolen

– En slik nominasjon betyr selvfølgelig enormt mye for Westerdals Oslo ACT, og vi er utrolig stolte, forteller Frederik Hestvold. – Det betyr mye for studenten som blir nominert, men også for medstudentene og kommende studenter. Det viser at slike mål er oppnåelige.

Frederik skal denne uken ta i mot nye filmstudenter, og har ett godt råd å dele:
– Stå opp om morgenen, og jobb hele dagen. Det er ingen tvil om at de mest vellykkede studentene også er de som jobbet mest.

Toronto International Film Festival foregår i midten av september, og frem til da er det bare å krysse fingrene for Halfdan og alle de andre involverte i produksjonen av Fuglehjerter.

Regi og manus: Halfdan Ullmann Tøndel, Produsent: Martine Solberg, Foto: Daniel Warren, Klipp: Jonas Ekroll Bakkelund, Lyd: Odin Eggen Brække.