Westerdals

So You Think You Can Oslo?

17.07.2017

Lurer du på hva du kan gjøre i Oslo en sen sommerkveld, eller en tidlig søndag morgen i februar? Vi har samlet noen tips fra øst og vest, og forhåpentligvis finner du skatter du ikke ante Oslo kunne by på!

Spis billig og godt

Vil du spise billig og bra, er det mange restauranter rundt Youngstorget som kan passe for deg. For eksempel Hai Café, Rice Bowl og Lille Saigon 1. Har du lyst på sushi, så er Bislett bydelen som har byens billigste sushi! Nyåpnede Vippa er mathallen med utsikt over fjorden, og her får du tak i god lunsj fra alle verdenshjørner.

Bare litt sulten? I så fall bør du smette innom Haralds Vaffel, et hull i veggen i Schweigaardsgate. Cocoa på Birkelunden spesialiserer seg på kakao: Frossen og varm, med og uten topping. Eller du kan stikke innom Birken Lunch på Birkelunden, som både har gyros og pesto-pizza-bolle.

Helgeloppis

På søndager kan du ta med både mat og drikke for en lunsj ute i parken, eller tusle rundt på søndagsmarked i Birkelunden, som både er et bruktmarked og “Farmer’s Market”. Rett under campus Brenneriveien finner du også søndagsmarkedet på Blå, og konserter med Frank Znort Quartet. Et gratis event med mange fine tilbud, og farlig gode vafler! På lørdager kan du besøke Oslos eldste faste marked på Vestkanttorget.

Bilde fra Brenneriveien, nytt campus fra høsten 2016, Westerdals Oslo ACT.
Fra området campus Brenneriveien/Blå

Parkliv

Sofienbergparken har et stort lekeområde, en stor fellesgrill og gratis utetoaletter som alle kan bruke. Kun et steinkast unna restaurant og cafélivet på Grünerløkka, er dette et perfekt sted å ta med vennegjengen og en engangsgrill. Et lite tips er å legge seg øverst i parken ved “Hund og Katt”-butikken. Husk solkrem, her får du sol hele dagen!

Gjennom hele ferien arrangeres det Yoga i Frognerparken mandager og onsdager. Hver yogatime koster 50 kroner. Det arrangeres også yoga i Ekebergparken. Det blir en litt lengre trikketur, men til gjengeld får du en sjelden utsikt over hele byen.

Det er flere fine gressplener rundt om i Oslo om du ønsker å spille fotball, som Ekebergsletta eller Voldsløkka ved Bjølsen, Dælenenga ved Birkelunden og Marienlyst er noen eksempler.

Foretrekker du volleyball? I så fall er det flere baner både ved Voldsløkka og ved Torshovparken. Om frisbeegolf er mer din greie, er tirsdagsgolfen på Museløkka åpen for alle. Boule/petanque kan du spille bak Sagene kirke.

Ta deg en dukkert

Trenger du litt sol på kroppen, eller liker du lukten av saltvann i håret? En kort busstur fra sentrum, finner du både sand- og steinstrender. Ta 81A, 81B eller 83 bussen til enten Katten, Norstrand bad, Ulvøya eller Malmøya. Du kan også ta båten fra Aker brygge og dra på øyhopping! Har du allerede månedskort/ruterbillett gjelder denne også for båttur, eller 33kr for en enkeltbillett: en uslåelig pris for timesvis med sommeridyll. Se Ruter for rutetider. Ellers er Sørenga kun en kort bysykkeltur unna!

Liker du bedre å bade i basseng? Tøyenbadet har utebasseng som koster deg 65,- som student. Sjekk også ut Frognerbadet til samme pris med stupetårn og utebasseng. VM i Dødsing arrangeres her hver august.

Bilde: VisitOslo
Bilde fra VisitOslo

I det kulturelle hjørnet?

Det arrangeres utekino på St.Hanshaugen og Ekebergrestauranten i løpet av sommeren, følg med på Facebook for dato og tidspunkt. Det Andre Teateret på Torshov er Norges første og eneste teater som fokuserer på improvisasjon.

Piknik i Parken og Øyafestivalen er to fine Oslo-festivaler. Melafestivalen på Rådhusplassen i Oslo er også verdt å få med seg, som i ti år har jobbet for ”Oslo i verden, verden i Oslo”, og demonstrert samhold, glede og kunstnerisk utfoldelse.

Følg gjerne Natt&Dag, Smuglesning og Gaffa på Facebook for muligheter til å vinne billetter til konserter og klubbkvelder på utesteder i Oslo. VisitOslo har samlet noen tips til andre aktiviteter og severdigheter som har studentvennlig pris.

Billig øl

Lurer du på hvor du får kjøpt den billigste ølen i Oslo? Osloby har laget et ølbaromenter, hvor du ved hjelp av et kart kan finne den billigste ølen i området du er i, eller skal til. Du finner også en oversikt over den billigste og den dyreste ølen i byen.

(Vi hadde ikke bilde av øl, men her er en søt hund!)

Lek og moro

Tilt i Torggata har flipperspill og shuffleboards, tips: på søndager får du flest sjetonger for pengene!

Du kan også spille bingo på Blå annenhver onsdag. Det er gratis inngang, men det koster 10 kroner per bingobong (to runder). Det nye (gamle) Kulturhuset har også flere etasjer med musikk for enhver smak, ping pong og shuffleboard.

Minigolf kan du spille ute både nederst på Grünerløkka, Torshov og på Marienlyst. Hvis det regner kan du alltids stikke innom Oslo camping for litt innendørs minigolf – med ekte camping-vibber, bar og dansegulv.

Husk å kjøpe bysykkelabonnement!

Bysykkel er både gøy og praktisk. For kun 299 kroner i året har du sykkel i 3 kvarter om gangen, mellom klokken 06:00 og 00:00. Det er sykkelstasjoner over hele byen, og flere i kort avstand til alle tre campus. Bysykkelabonnement bestiller du her.