Westerdals

Vi gratulerer Amalie med Tarjej Vesaas-prisen!

23.03.2015
FOTO: CAPPELEN DAMM
Amalie K. Lerstang, alumni ved Tekst og skribent, har fått Vesaas-prisen. FOTO: CAPPELEN DAMM

Amalie Kasin Lerstang, som gikk ut fra Tekst og skribent i 2012, er årets vinner av Tarjei Vesaas debutantpris for romanen «Europa». Prisen deles ut av Forfatterforeningens råd, og henger høyt.

«Europa» begynte hun å skrive da hun fortsatt gikk på Westerdals. Hun sier i et intervju med Forfatterforeningen at studiet på Tekst og skribent var avgjørende for henne:

Hvor mye hadde det at du skrev bok å gjøre med Westerdals?

– De skjønnlitterære delene av studiene var helt avgjørende for meg. Jeg hadde ikke vist det jeg hadde skrevet til så mange før, så medstudenters og læreres tilbakemeldinger gjorde at jeg ville skrive mer og bedre. Skolen er dessuten flink til å vise at å gi ut en bok ikke trenger være en vag idé, men en reell mulighet om man holder ut. Flere av medelevene mine leser fortsatt tekstene mine idag. Les intervjuet her!

Drømmer du om å bli forfatter?  Les mer om bachelorprogrammet Tekst og skribent her!

«Språket er rytmisk, fortettet, holdt i korte setninger uten adjektiver, hvilket gir en nesten kjølig, registrerende effekt. Likevel makter forfatteren å skrive en bok som aldri blir kjedelig eller forutsigbar, men som holder leseren konsentrert og nysgjerrig.»
Markus Midré, leder av Forfatterforeningens råd, om «Europa»

Les utdrag fra Europa her

– Det er en veldig fin anerkjennelse og et stort dytt i ryggen videre for å skrive mer. Jeg er superglad! Nå kan jeg planlegge perioder hvor jeg kan la skrivingen få hovedfokus, sa Amalie til NRK.

Les intervju i Aftenposten

Amalie er full gang med neste roman, når hun ikke driver tidsskriftet Fanfare, jobber med lydbokutgivelser eller er tilkallingsvikar i barnehage.

Les utdrag fra Europa Her!

Les mer om Europa på Cappelen Damms hjemmeside