Westerdals ACT

En uke som førsteklassing på teknologi

Enten du søker deg inn på mobilprogrammering, spillprogrammering, intelligente systemer, e-business, programmering eller interaktivt design – er både første og andre semester likt for alle studiene. Du skal lære det grunnleggende med teknologi. Vi lærer blant annet å programmere i java, lage nettsider i HTML, sende krypterte mailer, bruke databaser og ikke minst lærer vi om innsiden av en datamaskin og hvordan den faktisk fungerer.

Lurer du på hvordan hverdagen som teknologi student på westerdals er, så er du jammen heldig. Nå har jeg laget en halvdetaljert oversikt over hvordan en uke har vært på skolen for meg.

Mandag:

  • Forelesning 10:15 – 12:00, Iterativt webprosjekt
  • Øving: 12:00 – 14:00, Iterativt webprosjekt

Etter et par forelesninger om MSF (Microsoft Solution Framework – Google it!), skulle vi i gang med webdesign. Denne timen var fullpakket med masse ny informasjon rundt informasjonsarkitektur og brukervennlighet på nett. Etter forelesningen går vi til de utdelte gruppene vi har fått og jobber med øvingsoppgavene. Disse oppgavene er frivillige, men veldig lure å bli med på allikevel da de er en øvelse til eksamen. Eksamen i dette faget er ganske tidlig i semesteret og varer over to uker (ingen andre fag samtidig).

Tirsdag:

  • Forelesning 10:15 – 12:00, Programmering 2
  • Øving: 12:00 – 14:00, Programmering 2

Programmering 2 er kjempegøy, men du må holde tunga rett i munn. Jo mer du følger med 1. semester (Programmering 1), jo enklere er såklart dette faget. Vi hadde innlevering på en oppgave denne uken, så forelesningen handlet en del om dette – det samme gjorde øvingstimen etterpå.

Onsdag:

Hver onsdag har vi «fri». Ingen undervisning. For mange betyr det at man kan gå ut på byen tirsdag kveld, men for enda fler betyr det å lese seg opp på det man henger etter i. Eventuelt ta igjen timer med tapt søvn etter en uke med java-innlevering i Programmering 2.

Torsdag:

  • Forelesning 10:15 – 12:00, Informasjonssikkerhet
  • Øving: 12:00 – 14:00, Informasjonssikkerhet

Dette er for min del det tyngste faget. Jeg er meget lite teknisk anlagt og sliter veldig med å få med meg alt. Men allikevel har jeg på et eller annet merkelig vis klart å lære meg mye om både binære tall, kryptering, dekryptering, virus, ormer og passordsikkerhet. Dette faget er en oppfølger til «digital teknologi» som vi hadde 1. semester. Øvingstimene går alltid ut på å løse quizene som læreren legger ut på Itslearning – disse må man få bestått på for å ta eksamen (du kan prøve så mange ganger du vil). Vi hadde også en ganske stor innlevering denne uken, så mye av tiden gikk med til å jobbe med denne.

Fredag:

  • Forelesning 10:15 – 12:30, Valgfag: Animasjon
  • Q/A – øving: 12:30 – 14:00, Valgfag: Animasjon

Beste tilslutt er det mange som sier, og det syns jeg stemmer her. Uka avsluttes nemlig med valgfaget «animasjon» der vi lærer å animere i programvaren «Spine». Vi er på skikkelig nybegynnerstadiet enda (og godt er det!), så hittil har vi lekt oss i Spine og øvd på å gi følelser til en ball gjennom hastigheten på bevegelser. Utrolig spennende fag. Andre valgfag vi kunne velge var «unity programmering» og «digital kultur».

Ønsker du å lese den mer formelle beskrivelsen av fagene kan du lese programbeskrivelsen til for eksempel interaktivt design her (husk at første året er likt for alle på teknologi).

Cecilie