Westerdals

Å starte forening 101

Vil du ha er kult miljø på skolen din? Gjør noe med det da, vel! Her er en liten historie om hvordan vi bygde opp vår egen studentforening.

Å komme i gang

Når man har en interesse, eller kanskje til og med en lidenskap, vil man dele det med andre. Vi  har blitt så mange under samme tak her på skolen, som ikke kjenner hverandre på vårt nye campus, og trenger å bygge opp miljøet. Vi har et stort auditorium som er ypperlig til bruk som kinosal. Nesten lydtett er det også – med lukkede dører og anlegg – og projektoren er topp. Her er det muligheter, tenkte jeg!

Jeg fikk ambisjoner om å gjøre noe mer for samholdet på skolen. Folk er villige til å ta i et tak om du ber dem være med på noe. Dermed ble Fjerdingen Kino stiftet.

Arbeidet begynner

Folk klappet og synes det var en god idé med kino. De kom med forslag til filmer som kunne settes opp og mye annet gøy man kunne få til. Så gikk det et par dager og vi var blitt en liten gjeng som jeg kalte inn til første årsmøte i foreningen. Innkallelsen hadde en agenda, noen punkter om budsjett og til og med et logoforslag. Vi satte i gang med planleggingen!

Vi hadde ikke en guide vi kunne følge, så vi hoppet ut i den dype enden av bassenget. Det måtte velges leder, økonomiansvarlig og arrangementsansvarlig. Det skulle settes opp et budsjett, det var jo greit, men så må det faktisk drives regnskap også. Det har vært en del arbeidsoppgaver vi har funnet ut av etter hvert som de dukket opp, men det er vel det som gjør det spennende! 

Gjør det enkelt

Ideen var veldig enkel: å samle folk til en hyggelig kveld der vi ser film. Det er viktig å huske på hvorfor dere startet med ideen, for det er en drivkraft som kan hjelpe når ting blir litt stressende. Da kan man begynne i det små for å ikke bli overveldet. Nå som vi har kjent litt på hva det innebærer å drive en forening kan vi begynne å legge planer for fremtiden! Det er jo kjent at skolen skal være et læringsmiljø, der man kan forsøke og feile. Det som er viktig er å åpne for at folk, studenter som ansatte, kan lære seg å gjøre feil også i arbeidet med studentengasjement, så man på den måten kan få selvtillit til å tørre og gjøre noe nytt.

Alle kan klare det

Mellom medlemslister, budsjettmøter, styremøter og promotering av foreningen er det viktig å finne tid til å nyte hva dere holder på med. Etter mye jobb de første arrangementene hjelper det å nå kunne sette seg ned å nyte filmen på første rad. Med gode medstudenter, litt ekstra innsats på kveldstid og godt engasjement kan også du være med på å skape et godt miljø – og kanskje til og med en forening?

God Film!

Haakon