Westerdals

Fra campus til campus til campus

Nå som du har takket ja til studieplass og du må gjøre deg klar for å fysisk gå på denne skolen, har du vel begynt å gjøre deg kjent med skolens campuser. Campi? Campus… Én campus, flere campi. Campi.

Gratulerer! Du skal begynne på skole med MEG, Mike Torsvik Johansen, kjent fra Unge lovende sesong 2 episode 5 tidskode 21:19:00.

Nå som du har takket ja til studieplass og du må gjøre deg klar for å fysisk gå på denne skolen, har du vel begynt å gjøre deg kjent med skolens campi. Da vet du at de alle er strategisk plassert langs Akerselva, og ligger ett eller flere steinkast unna hverandre, beroende på hvor god du er til å kaste stein.

Det skal sies, du kommer nok bare til å måtte oppholde deg på ett av campiene(?), men la oss si det oppstår en situasjon der du skal holde en presentasjon i auditoriet på campus Vulkan, men har glemt å 3D-printe pekestokken du hadde tenkt å peke på lerretet med – og oh shit! – du har glemt å lage den kule åpningsvideoen du hadde planlagt, med eksplosjoner og laserpistoler!

For det første: Du er virkelig ikke forberedt til denne presentasjonen, skjerpings, og for det andre: hva slags presentasjon er det du skal holde egentlig? MEN OGSÅ FOR DET TREDJE: Hvordan skal du komme deg fra 3D-printeren på campus Fjerdingen til green screen-studioet på campus Brenneriveien til auditoriet på campus Vulkan på bare TRETTEN MINUTTER? (Ja, jeg glemte å si det, du har bare 13 minutter i dette scenarioet.)

Vel, min venn, da gjelder det å vite hvilke ruter og transportmidler du bør velge. Her er noen heite tips fra MEG, Mike Torsvik Johansen fra Unge lovende:

Har du hørt om å bruke beina?

Litt sassy start, kanskje – og herreGUD jeg beklager hvis du ikke har bein!! Men hvis du har det, kan jeg ikke understreke hvor praktisk det er å bruke dem. Det finnes selvsagt ymse typer offentlig transport å benytte seg av – hvorav det mest gunstige er buss, og det minst gunstige er t-banen, da den går helt andre steder enn til skolen – men et månedskort for studenter koster over 400 kroner. Så hvis livet ditt for det meste leves i en tre kilometers radius fra de forskjellige skolebyggene, slik mitt gjør, foreslår jeg å heller bruke de pengene på åtte øl i Skjenkestua på campus Fjerdingen.

Elvelangs

Dette er ikke den raskeste løsningen, men muligens den beste opplevelsen. Hvert år, på torsdagen nærmest høstjevndøgn (hvis du klarer å dekryptere den gåten), arrangeres nemlig Elvelangs. Da tennes flere tusentalls fakler langs Akerselva, og på turen kan man se lysshow, dans, musikalske opptredener og alskens andre kulturelle krumspring. Igjen, dette er fullstendig idiotisk hvis du skal reise mellom campusene så raskt som mulig – også med tanke på at arrangementet bare skjer én gang i året – men kanskje en god idé hvis du er litt småforelsket i ei lita tøtte – eller en tøtt! (likestilling) – og vil snike deg til en liten suss i det romantiske fakkellyset.

Selve elven

For det første, jeg beklager hvis du har dysleksi og trodde det sto Seven Eleven. Det er ingen Seven Elevens på denne ruten. Ei heller noen Narvesens eller noen annen form for storkiosker. Nei, min venn, jeg foreslår å ta i bruk SELVE AKERSELVA. Men vit, jeg foreslår IKKE å padle ned elven i en liten gummibåt. Det er teit. Og dette er noe folk faktisk gjør. Jeg har sett det. Hører du? Se på meg. JEG HAR SETT FOLK GJØRE DET. Gudbedre. Hvis det er noen jeg aldri kommer til å forstå meg på, så er det folk.

Nei, akk. Det jeg foreslår du gjør er rett og slett å hive deg uti elven oppe ved campus Vulkan og reke livløst med strømmen ned til Fjerdingen. Det er en idiotsikker plan. I verste fall tror noen du er i fare og tilkaller ambulansepersonell som vil plukke deg ut av elven og kjøre deg til legevakten, SOM LIGGER RETT VED…? Campus Fjerdingen. Du kan ikke tape denne.

Fun fact

Om man velger å ikke reise langs Akerselva fra campus Fjerdingen til campus Vulkan, men heller gå Hausmanns gate over i Maridalsveien, kan man på den strekningen dra innom ikoniske Verkstedet bar, hvor den klassiske scenen i Unge lovende sesong 2 episode 5 tidskode 21:19:00 ble filmet. Over gaten, i Anker studentbolig, bor jeg. Og hvem vet – kanskje du ser meg der, og får muligheten til å be om en liten autograf…?

I så fall sier jeg NEI. HOSJ MED DEG. RESPEKTER PRIVATLIVET MITT.

Folk altså …