Westerdals

Gratis opptaksprøveløsninger vol. 2

I mitt evige jag på å rekruttere kule cats til å begynne på skolen, slik at jeg kan starte en gjeng hvor vi alle går med matchende skinnjakker og har tannpirker i munnviken, tilbyr jeg IGJEN gratis løsninger på opptaksprøvene.

Ok, la oss ikke sløse noe mer tid, livet er kort og denne introen enda kortere. Go, Gadget, go!

Studieprogram: Diverse

Oppgave: Intensjonsbrevet

Noen av opptaksprøvene krever at du sender inn det de kaller et intensjonsbrev – hvor du skal selge deg selv inn, og forklare hvorfor «akkurat du» burde gå på Westerdals. Dette kjenner man igjen fra for eksempel jobbintervjuer eller konkurranser hvor premien er en DAB-radio.

Løsning: Å skamløst promotere sin egen person på denne måten er vanskelig for mange, men løsningen er enkel: På neste bilferie, spør du familien din om de vil være med på å lage en adjektivhistorie! Etter den ekstatiske jubelen i bilen har roet seg, melder du deg frivillig til å være den som skriver, men istedenfor å bruke en adjektivhistorie fra aktivitetsheftet dere kjøpte på Circle K, bruker du i all hemmelighet denne malen:

«Kjære Westerdals Oslo ACT! Mitt navn er [navn] og jeg er en [adjektiv] og [adjektiv] [substantiv] med et [adjektiv] ønske om å jobbe med noe innenfor [studieprogram]. Jeg søker på [studieprogram] fordi jeg vil utfordre meg selv på en [adjektiv] og [adjektiv] måte. Helt siden jeg var [tall] år har jeg hatt en [adjektiv] interesse for [substantiv] og mener dette ville gjort meg til en [adjektiv] og [adjektiv] westerdøl.»

… og Vipps®, så har du et fiks ferdig intensjonsbrev. (Vær obs på at når du spiller med småsøsken, kan du fort bli beskrevet som «en prompete og fisete bæsj med et tissete ønske om å jobbe med noe innenfor frontend- og mobilutvikling».)

Studieprogram: Grafisk design

Oppgave: “Hva er en fjerding? Uttrykk begrepet grafisk på en overraskende måte.”

Løsning: Hvis du er like dum som meg, har du inntil nå trodd at en fjerding var en hest, men så googlet du det, og det du egentlig tenkte på var fjording. En fjerding derimot defineres som en fjerdedel. Ringo Starr, for eksempel – en fjerdedel av The Beatles – er en fjerding. Fjerding er altså det samme som 25%, 1/4, en kvart … vet du hva, jeg tror det blir bedre om Ringo Starr selv viser med fingrene sine hva en fjerding er.

 

… og MobilePay®, så var oppgaven løst.

Studieprogram: Retail Design

Oppgave: “Det skal åpnes et nytt tatoveringsstudio. Hvordan vil fasaden og den første tatoveringen som produseres se ut?”

Løsning: Ok, det har vært en lang dag og jeg har nettopp drukket tre energidrikker, så SKYT MEG hvis jeg tar feil, men er ikke dette en genial idé: En tatovering av en fasade …

… og EN FASADE AV EN TATOVERING???

Jeg vet i hvert fall hva jeg skal etter jeg er ferdig på Tekst og Skribent.

Rett på Retail Design.

Ok, det var det! Husk at søknadsfristen er 15. april. Det stemmer, bursdagen til Amy Diamond.

(redaktør, sett inn to slange-emojier her for å symbolisere at jeg sier “SNEIKS!”)

🐍🐍