Westerdals

Karrieredagen: Smisk og cupcakes

17 Januar hadde vi karrieredagen på Westerdals Oslo ACT. Det strimlet av studenter sulten etter jobb, og ellers studenter som var generelt sultene og kunne tenke seg en cupcake.

Karrieredagen er nesten en type utdanningsmesse, bare for jobb! Over 50 bedrifter hadde dukket opp for å presentere seg selv, alle interessert i de berømte westerdølingene. Og de prøvde alle å friste oss med godteri og brosjyrer. Det var speed-dating, foredrag og smisking på et helt nytt nivå. Denne dager er det noe for studenter ved hver avdeling og jeg tok meg selvsagt tiden til å gå gjennom standene. Men det var noen som skilte seg litt ut!

McCann

I et hav av informasjon er det lett å miste seg selv. Hvor fantastisk er det ikke at McCann hadde tatt med seg en klarsynt, som ville fortelle deg om din fremtid og generelt dine følelser. Det var skummelt hvor mye riktig hun hadde. Men hun sa også at karrieren min skulle starte til sjøs og jeg skulle finne min mann der. (En morsom fakta er at jeg blir sjøsyk). McCann er et unikt reklamebyrå som liker å tenke utenfor boksen, og en klarsynt er ganske utenfor boksen! De ser egentlig ikke på seg selv som reklameskapere, men en bedrift som samarbeider for kreative løsninger for forretningsproblemer. I mine øyne virket de veldig jordnære og koselige.

Både Og

Både Og er et selskap som lager radioreklame og jobber med podcasts. Ikke bare tok de det chill (les: mekka plakat dagen før), men de hadde quiz der premien var et stykke Hardangerbestikk! Og man trenger alltid bestikk! Både Og består av en gjeng tekstforfattere, regissører, lyddesignere og musikere. Kreativitet og en rekke priser skryter de av på hjemmesiden sin, og det er ikke dårlig. De virker som en gjeng som har en ganske kul arbeidsplass.

EGGS

Ikke bare hadde de det kuleste navnet på hele stedet, men de var generelt ganske kule selv. Eggs er et selskap innenfor teknologi og mye annet spennende som jeg ikke forstår. De satte på meg noen type VR-briller – og man vinner allerede kulhetspoeng av dét. De driver med masse rart fra digital design, produktdesign og kreativ teknologi. Har du en skaper i deg? Da tror jeg dette er stedet!

Splay

Hvis du er som meg, bruker du enormt mye tid på å se på YouTube-videoer. Da jeg hørte at Splay var et type YouTube/Instagram-samfunn som hjelper ”influencers” med å samarbeide med merker og klienter, ble jeg nesten slått i bakken. Det er jo genialt! De beskrev seg selv som et vanvittig kreativt miljø som alltid er i utvikling. Å jobbe der var, i følge dem, noe helt spesielt og unikt.

NRK

Det kan hende at jeg har ei lita soft spot for NRK og spesielt P3, men å få snakke med dem var virkelig utrolig lærerikt. De var veldig ivrige etter praktikanter og folk som har noe nytt å komme med. Gjennom videregående har jeg flere ganger fått inntrykket at de virkelig bryr seg om publikumet og hvordan de skal nå vår målgruppe. Så å få ha en dialog med dem, der vi begge stilte spørsmål, var noe helt enestående.

Helt til slutt: Hvis du ikke var på karrieredagen må jeg si at du virkelig gikk glipp av noe. Som student føler man seg veldig adskilt fra jobbmarkedet, så å snakke om en framtidig karriere med flere arbeidsgivere er en liten lettelse. Denne dagen var full av mye nyttig informasjon, og var inspirerende på mange måter. Så, når jeg endelig kunne legge meg for å sove den kvelden lukket jeg øyene med god samvittighet. Og jeg sov så godt at jeg forsov meg ops.

Annika