Westerdals

Karrieredagen!

Hvor digg er det ikke å endelig være på andre siden av intervjubordet?

 

 

Hele livet har jeg jobbet så hardt for at alle rundt meg skal like meg. Enten det var den populære vennegjengen på ungdomsskolen, lærerne på videregående eller diverse arbeidsgivere. I dag derimot var bordet snudd; i dag var det arbeidsgiveren som prøvde å selge seg selv til meg, som prøvde å vekke min interesse.

Å føle seg ettertraktet

Selv som førsteklassing og over to år igjen på skolebenken, var det å prate med arbeidslivet utrolig morsomt. Det gav meg inspirasjon til å jobbe videre med det jeg liker, slik at jeg en dag kan sitte der ute og faktisk leve av det jeg har øvd på i så mange år. Karrieredagen viste meg det jeg allerede visste: etter studiene på Westerdals Oslo ACT er det uttallige bedrifter der ute som jobber med de tingene jeg syns er morsomt hver eneste dag, og jeg kommer til å være en del av de!

Tidligere har jeg sagt at en av de beste tingene ved å gå på Westerdals Oslo ACT er å kunne snakke med folk som liker de samme tingene som deg. Å kunne snakke med noen som allerede er i arbeidslivet og som ikke bare elsker det de driver med slik vi gjør på skolen, men også lever av det, var utrolig inspirerende. En hyggelig kar fra BEKK fortalte meg at når det arbeidet du gjør faktisk blir brukt av noen, ikke bare blir satt en karakter på, er da du virkelig får mestringsfølelsen. Jeg tror det er nettopp dét som er den store forskjellen mellom arbeidsliv og studentliv, og det er den mestringsfølelsen som er gulroten vi løper etter mens vi er på skolen.

Netlife Research

Etter å ha vandret fra bedrift til bedrift på stand gikk jeg innom et par bedriftspresentasjoner også. Presentasjonen til Netlife Research var den som virkelig satt igjen i minnet. Ida Aalen, som holdt foredraget, var utrolig morsom å høre på mens hun fortalte om både de positive og negative sidene ved å jobbe som konsulent. Hvordan du som konsulent får en unik mulighet til å jobbe tverrfaglig med andre mennesker som er gode på ting du selv ikke kan – og hvordan du kan hjelpe dem med det du har blitt så god på – var det som virkelig fikk meg til å ville vite mer om yrket. Den største forskjellen mellom studentlivet og arbeidslivet, ifølge Ida Aalen, er at ingen blir imponert om du jobber til klokka 01:30 (noe medstudenter og lærere blir). Som konsulent er tid penger, og det gjelder å prioritere tiden du har fått utdelt.

Bruk muligheten – også som førsteklassing!

For meg handlet ikke karrieredagen om å finne praksisplass, eller en jobb. Det handlet om å bli kjent med arbeidslivet og få en sniktitt på hvordan det er utenfor den lille boblen man havner i mens man er student. Det er en unik mulighet man får på karrieredagen, og det er en mulighet man bør ta, selv om man er førsteklassing eller man er klar for å levere sin siste oppgave.