Westerdals

Kvinner og IT

"Nei, dette er ikke kjæresten min sin computer"

Westerdals Oslo ACT består av mange miljøer – både faglig og sosialt – og skolens foreninger samler studenter med like interesser, på tvers av studieretninger. En av disse er KIT, foreningen for kvinner og IT.

KIT er en studentforening for alle med interesse for teknologi. På gamle NITH var det opprinnelig en forening for jentene for studerte der. Nå ønsker foreningen å invitere med alle med en interesse for teknologi, kvinner og menn.

Oda Humlung (21) fra E-business og Mathilde Arnesen (22) fra Interaksjonsdesign sitter begge i styret som leder og eventansvarlig. Begge valgte KIT for å komme inn i et miljø, engasjere seg og møte andre jenter med interesse for teknologi. Mathilde forteller at for henne er det viktig å skape kontakter, bli kjent med medstudenter og være engasjert i studietiden. Oda er enig, og legger til at det er en god erfaring å ha med seg videre inn i arbeidslivet:

 

« Jeg så stort potensiale i KIT. Det er en allerede etablert forening som mange kjenner til. Jeg vil være med å ta den et steg videre. »
Oda Humlung, leder

– Har dere en visjon for KIT?

Målet er å skape en medlemsbase og et forum hvor man kan spørre om alt fra skolerelaterte ting til sosiale sammenkomster. Det skal være KIT du tenker på om du trenger hjelp til noe, eller bare vil henge med noen, forteller Oda.

KIT arrangerer ulike eventer i løpet av skoleåret, alt fra foredrag og mekkekvelder til bedriftsbesøk og rene sosiale sammenkomster som pizzakvelder og fester.

Mekkekveld med KIT.

– Hva slags planer har dere fremover?

— Vi har kontakt med House of Nerds om et mulig samarbeid, sier Oda. Det blir også et event i forbindelse med kvinnedagen 8. mars og en sommeravslutning, fortsetter Mathilde.

– Har dere noen tips til jenter som vil søke på teknologi?

— Det er kjempegøy å gå her, og absolutt et godt miljø, både faglig og sosialt. Det er en bransje i vekst og vi trenger flere jenter. Send oss gjerne en melding med spørsmål om du lurer på noe.

Ønsker du å melde deg inn i KIT eller har spørsmål?

Her er skjema for påmelding.

Her er KIT på Facebook.

 

Gina