Westerdals ACT

Kjære løvinne

Noen av jentene i Kvinner & IT (KIT)

På Avdeling for Teknologi er vi jenter i mindretall. Å være i mindretall er i utgangspunktet positivt. Det betyr i bunn og grunn at du blir prioritert i jobben, fordi alle arbeidsgivere ønsker et mangfold blant de ansatte (les: de store sjefene med dyre slips og blanke sko er lei av bråk fra Ottar).

Anette Næss Larsen er førsteårsstudent på Interaktivt Design. Hun mener at det beste med å være jente på Westerdals Avdeling for Teknologi er at hun får mulighet til å gjøre bransjen mindre mannsdominert. Men som hun også nevnte, kan det være vanskelig å være i mindretall, og man kan fort bli undervurdert. Vi kan være minst like flinke som guttene i klassen, til og med flinkere, sier Anette. Og det må jeg si meg enig i, for gir du oss sjansen, så tar vi den.

La oss ikke sette oss tilbake og hvile bare fordi Fru Ottar backer oss opp. Kjære jenter, nå er det på tide å vise gutta hva vi er gode for, det er på tide å vise dem at vi er på samme nivå, at vi er minst like smarte.

Er du en jente og går inn i et klasserom på Westerdals Oslo ACT og føler at du blir nedstirret av hvite ansikter lyst opp av store PC-skjermer? Som om du var en antilope sperret inne i en dyrepark full av løver? Ja, da vet du at du har kommet til rett sted – Westerdals Oslo ACT Avdeling for Teknologi. Men sannheten er en annen, du er ingen antilope, du er en løvinne!

Cecilie