Westerdals

Messe over grensa

Over grensa med oss, nå er det tid for Sveriges største utdanningsmesse!

Vi befinner oss i Nordens største by (som ikke er en hovedstad), nemlig nydelige Gøteborg! Westerdals Oslo ACT er ivrige etter flere svenske studenter og vi fikk oppgaven å overbevise dem. Er du interessert i kommunikasjon, kunst, film eller teknologi? Vel da, kjære svenske: bli med over grensa der gresset er grønnere og Westerdals Oslo ACT, din gode norske fetter, med glede vil ta deg i mot.

Er det riktig, så er det riktig

Å stå på messe kan enten være kjempegøy, eller superkjedelig. Flere ganger når folk gikk forbi hørte vi de fnyse og hviske ”Oslo?”, som om det var det siste stedet de ville studere. For noen er kanskje Oslo ikke stedet der de skal bruke studietiden. Men for andre kan det være midt i blinken. Når du ser øyene lyse opp når du forteller om studietilbudene, om samarbeidene og alt annet denne skolen tilbyr, kjenner du at det varmer i hele kroppen. ”Detta är exakt vad jag söker mig,” vil de kanskje mumle med et smil rundt munnen og du vet at du klarte å gi et type inntrykk.

Messeteam: Studentbloggens redaktør Emilie Teige Skrattegård, Carl Joakim Gagnon fra internasjonalt kontor og meg.

Språkfortvilet? Det är lugnt!

Å få overbevist disse svenskene om å gå på skolen er ingen dans på roser. Noen er veldig skeptiske til å studere i eventyrlandet Norge. Språket er den største bekymringen, men vi kan berolige med at det er ingen utfordring. Vi har tross alt vært i union i sammen, båndet mellom oss er sterkere enn våre språklige forskjeller. Kanskje du kommer fra denne messa, og titter nysgjerrig gjennom hjemmesidene våre. Da vil jeg bare si at det var utrolig hyggelig å møte deg og få presentere skolen min for deg. Håper valget ditt for fremtidig utdannelse er litt lettere!

PS: Ellers kan jeg informere nåværende studenter om at å dra på en slik tur gjennom skolen er fantastisk. Opplevelser venter på rekke og rad og herlige nye folk å bli kjent med. Hvis du har sjansen til å dra på en slik tur bør du ta den fortere enn lysets hastighet.

Fine Gøteborg!

Snakkes!

Annika