Westerdals

First love

Den første samspillkonserten på nytt campus. Fem band fra populærmusikk skapte musikkopplevelser i et fullsatt auditorium på Fjerdingen en kjølig novemberkveld. 

Vokal: Michelle Aavitsland, Bass: Joakim Myhre, Slagverk: Torje Antonsen

Vokal: Joakim Boberg, Vokal: Marie Denise Aune Sahba, Slagverk: Torje Antonsen

Vokal: Joakim Boberg, Bass: Gaute Valdemar Lätt Furholt, Tangenter: Andreas Auby

Vokal: Marie Denise Aune Sahba, Vokal: Joakim Boberg, Slagverk: Torje Antonsen

Vokal: Vilde Elen Skøld Paulsen, Slagverk: Kevin Brocklin

Vokal: Johanne Flakne, Bass: Kasper Berg, Slagverk: Kevin Brocklin

Vokal: Johanne Flakne, Slagverk: Kevin Brocklin

Vokal: Marie Sagli, Bass: Gaute Valdemar Lätt Furholt

Bass: Gaute Valdemar Lätt Furholt, Gitar: Aleksander Herigstad

Vokal: Alma Mathea Huseby, Gitar: Bror Vegge Kolsrud, Tangenter: Marie Sagli

Vokal: Alma Mathea Huseby, Tangenter: Marie Sagli, Slagverk: Kevin Brocklin

Vokal: Svein Arne Sandbugt, Bass: Gaute Valdemar Lätt Furholt, Slagverk: Kevin Brocklin

Jeg tok med meg teknologistudent Iben Haugen, og sammen skulle vi på vår første Westerdalskonsert. Jeg kan ikke si annet enn at jeg bokstavelig talt ble crazy in love med denne gjengen av musikkstudenter.

Vokal: Alma Mathea Huseby, Gitar: Bror Vegge Kolsrud, Tangenter: Marie Sagli

Breakthrough

Konserten bestod av fem band, som alle spilte fire sanger hver. Temaet for kvelden var gjennombruddslåter, og studentene hadde selv fått velge materiale innenfor dette temaet. Det var alt fra Kendrick Lamar, Beyoncé, Christina Aguilera og Radiohead. Studentene hadde laget sine egne tolkninger av sangene. Spesielt godt husker jeg gjengen med matchende jakker, lysende ansiktsmaling og deres helt egne tolkning gjennombruddslåter fra ulike tiår. Konserten var et samarbeidsprosjekt mellom studenter fra Populærmusikk, Musikkproduksjon, Lys for scene, Maske- og hårdesign og Prosjektledelse kunst og kreativ næring.

Vokal: Marie Denise Aune Sahba, Slagverk: Torje Antonsen

Hva synes du om konserten i sin helhet?

— Jeg syns at konserten var helt utrolig. Det var et skikkelig gjennomført show, sammensettingen av musikk, lys og hår og sminke gjorde det umulig å ikke bli revet med, forteller Iben etter konserten.

Hva var din favorittopptreden?

— Det er faktisk umulig å velge en favorittopptreden, alle bandene hadde sine egne stiler som påvirket meg på forskjellige måter. Måtte jeg derimot velge så har jeg spikket det ned til fremførelsen av Kendrick Lamar sin Swimming Pools og Beyonces Crazy in Love. Begge disse sangene var så imponerende gjennomført at jeg egentlig forventet meg å se opptredende på Sentrum Scene.

Vokal: Herman Wiksten Pettersen, Laptop: Frøydis Arntzen Dale

Hvorfor burde flere dra på disse arrangementene?   

— Jeg ville absolutt dratt på et sånt arrangement igjen! Flere burde dra på sånne arrangementer, ikke bare for å støtte sin egen skole, men fordi man retten og sletten blir inspirert av hva studentene har klart å skape. Dessuten er det en hinsides kul opplevelse som er gratis! Jeg syns det er nærmere dumt å ikke utnytte sånne tilbud.

Missa du det? Frykt ikke!

Jeg kan ikke si meg annet enn enig med Iben. En varm, spennende og fryktløs musikkopplevelse. Fikk du ikke med deg denne konserten kommer det en ny mulighet torsdag 9. februar, da skal studentene spille sine egne låter. Studenter arrangerer også festivalen Live ACT 3.-6. april som spilles rundt omkring i Oslo.

Takk for en fantastisk konsert. Call me maybe, så kommer jeg gjerne igjen.

Gina