Westerdals

Synger du i dusjen? Kom på audisjen!

Westerdalsrevyen sparkes i gang for tredje år på rad og den trenger som alltid flinke og morsomme folk til å sprelle og drive ablegøyer på scenen. Men hvorfor burde folk komme på aktøraudition?

Fra westerdalsrevyen i fjor
Fra venstre: Ole Martin Nilsen Synnes, Mari Borander, Johanne Scheen (bak håndkleet), Sunniva Kviteberg, Steffen Lund (bak håndkleet), Egil Andreas Skurdal. FOTO: Stine Granly

Jeg trodde aldri du skulle spørre, men jeg håpet du skulle, for jeg har nemlig stilt fjorårets aktører det samme spørsmålet i fet skrift:

Hei, dere, hvorfor burde folk bli med på Westerdalsrevyen?

OLE MARTIN NILSEN SYNNES: Fordi en god latter forlenger livet! Og er det noen som kommer til å leve lenge, er det den skuespillergjengen vi var i fjor! Herlighet, så gøy vi hadde det!

MARI BORANDER: Jeg er veldig glad for at jeg selv ble med! Det har vært to fine år (og revyer!) hvor jeg har lært masse og fått mange fine venner. Det finnes noen helt rå revyfolk på skolen – på ekte kule mennesker!

EGIL ANDREAS SKURDAL: Fordi man er garantert å møte herlige mennesker, koble av fra skole og ha det lættis. Aller viktigst ga revyen meg en mer innholdsrik studenttilværelse og en sterkere tilknytning til de ulike campusene og skolen jeg går på.

(Det siste der sa faktisk Egil, det er ikke noe pedagogisk tøv jeg har blitt pålagt av skolen å skrive. Han mener det! Bra, Egil!)

Fra westerdalsrevyen i fjor
Fra venstre: Egil Andreas Skurdal, Kristoffer Torpe, Johanne Scheen, Steffen Lund, Ole Martin Nilsen Synnes. FOTO: Stine Granly

Men dere, hva er favorittøyeblikkene deres fra Westerdalsrevyen 2017?

JOHANNE SCHEEN: Den forestillingen hvor jeg endelig klarte å spille Wenche (i sketsjen «Du fortjener en sånn mail») uten å begynne å le! Da ble jeg stolt av meg selv.

KRISTOFFER TORPE: Favorittøyeblikket mitt må være premieren. Det var veldig spesielt å stå bak scenen da lyset gikk på og alt ble sparket i gang. Og det var godt å endelig bli kvitt sceneskrekken min!

SUNNIVA KVITEBERG: Den første gjennomkjøringen der alle hadde det gøy og alt på scenen plutselig bare var skikkelig morsomt.

STEFFEN LUND: Sikkert løk av meg å si, men mine favorittøyeblikk var hver gang jeg kom på øving, fordi fy salte, for noen fantastiske mennesker jeg fikk spille med! Vennskap, am I right?

Yes, you are.

I fjor spilte «Westerdalsrevyen presenterer …» for fem fulle hus under ledelse av revysjefene Kristin Naomi Sandstrand, Sara Figenschau og Sara Lareej Berg. I år tar fjorårets assisterende revysjef Kristin Ljosland over stafettpinnen, og med seg på laget har hun Anne Frøiland og Kari Rushfeldt Vatne, som alle studerer prosjektledelse. Regissører for årets revy er manusstudentene Jesper Breen Frilseth og John Gunnar Edvinsen, som sammen satt opp Munchrevyen 2017.

Fra westerdalsrevyen i fjor
Fra venstre: Sunniva Kviteberg, Steffen Lund, Kristoffer Torpe, Mari Borander, Egil Andreas Skurdal, Johanne Scheen. FOTO: Stine Granly

Hva gjør man på audition?

Auditionen består av tre deler:

  • Til første del skal du forberede en sang. Det trenger ikke å være en hel sang, bare et lite vers om du ønsker. Det er ikke et krav om at du kan synge! («Audition» er fransk for «i dusjen» fordi man synger begge steder.)
  • Andre del består av at du fremfører en liten monolog eller en sketsj.
  • Siste del blir en enkel improvisasjonsøvelse.
Fra westerdalsrevyen i fjor
Fra venstre: Mari Borander, Kristoffer Torpe, Sunniva Kviteberg, Egil Andreas Skurdal, Johanne Scheen. FOTO: Stine Granly

Hvordan melder man seg på?

Easy peasy! (Det er engelsk for «enkelt penkelt»). Skriv kort om deg selv og send en mail til westerdalsrevyen@westerdals.no – søknadsfristen er 4. desember.

Livet ditt passerer uansett – hvorfor ikke la det passere i revy?

(DET skal jeg ta patent på.)

BONUS: En liten «some of»-video fra fjorårets revy, «Westerdalsrevyen presenterer …»