Westerdals ACT

Westerdals A-Å vol. 2

Vol. 1 tok for seg blant annet bedøvelse, geeks og Adidas. Vi skyter fra hofta og gir deg med dette fortsettelsen på ordboken for Westerdals ACT.

I – IDENTITET

Trykk CMD+F i alle tekstdokumenter du skriver i løpet av dine tre år på Westerdals ACT, og identitet vil med stor sannsynlighet være ordet du finner mest av. Dette er kanskje det dølleste punktet i ordboken.

J – J*VLA

Kanskje du har lagt merke til det, kanskje ikke, men vi banner ikke i disse blogginnleggene. Det skal jo se respektabelt, innbydende og okei ut å lese disse blogginnleggene uten outfits. Banning brukes likevel flittig i skolesammenheng, herunder mest ved følgende tilfeller; stryk på eksamen, tidlige stengetider, utvannet kaffe og printerproblemer.

K – KOMMUNIKASJON

Vi går ut av Westerdals ACT som kommunikatører og kreatørere. Likevel kan kommunikasjon som ord i ordboken likevel være det mest ironiske ordet. Litt som at 0x0 erlik tull, blir kommunikasjonsskole+kommunikatører lik surr. Dette punktet kan ikke forklares, det må oppleves gjennom å gå her.

L – LEKSEFRI

Kødda!!! Vi har lekser, men på kreativ høyskolenivå kaller vi dette for prosjekter.

M – MAI

Mai, som i måneden hvor enhver westersjel du møter er på randen av sammenbrudd. De fleste slutteksamensfrister er i mai, eller tidlig i juni. Vi har derfor etablert et hat/elsk forhold til denne innbydende vårmåneden hvor dørstokkmila til sommerferie både er endeløst lang og alt for kort, alt ettersom hvor mye du har igjen på portføljen.

N – NEI ER IKKE LOV

Noe av det første du får matet med teskje på skolen er at du ikke skal si nei til en idé, en tanke eller en diskusjon. Du skal si «ja, og..». De beste resultatene kommer ofte av de minste idéene, og det er nettopp her du lærer å jobbe med kreativiteten.

O – OPPTAKSPRØVE

Elsket, hatet, fryktet og omfavnet. Vi har (nesten) alle vært gjennom opptaksprøvefa(s)en. Sjekk tipsene for å komme deg gjennom det her (https://www.westerdals.no/studentblogg/12184/ )

P – PUTTI

En skal ikke forsømme røttene, så på P er det naturlig å sette opp selveste Putti Westerdals, personen vi i bunn og grunn kan takke for opphavet til denne kreative fabrikken.

Q – QUESTIONS

For å unngå å bruke Quisling, som for øvrig er det eneste norske vi kunne finne så må vi her steppe inn med et annet språk. Med questions lurer vi inn litt snikreklame av vår snapchatkonto ved navn @westerdalsact der du som student, søker eller nysgjerrigper kan følge med på studenthverdagen hos oss og sende oss spørsmål som vi lager fete stories ut av.

R – REALITET

På mange måter speiler skolen arbeidslivet, og vi får på den måten et virkelighetsbegrep hva kommer til hva vi kan forvente når vi skal ut i 8-16-hverdagen.

S – SNUS/SIGG

Snuste/sigget du ikke før du startet på studiet så snuser/sigger du nå. Mulig du har fått uante krefter av andre proposjoner og klart å legge vekk snusen i løpet av tiden du er her. Men da har gjerne siggen tatt over. Snus er med andre ord en essensiell og ikke minst livsviktig del av løpet du går gjennom for å komme deg til målstreken/innleveringen på kreativ utdanning. (Hemmelig tips; informerer for ordens skyld om at snus/sigg ikke er bra for deg.)

Emilie