Westerdals

Worfor Welge WOACT?

Film fra Infokveld 2017

Kjære potensielle søker hvis navn for eksempel er Iben.

Det er ingenting jeg ønsker sterkere i denne verden enn at akkurat du skal begynne på Westerdals Oslo ACT. I et tidligere blogginnlegg har jeg tilbudt gratis løsninger på noen av opptaksprøvene som må bestås for å komme inn på noen av skolens studieprogrammer, og om du bruker dem kommer du selvfølgelig 100% garantert inn uten tvil.

«MEN MIKE», sier du uprovosert hissig. «HVA OM JEG IKKE VIL GÅ PÅ WESTERDALS OSLO ACT! HVORFOR SKULLE JEG GIDDE DET! HVORFOR SKAL JEG VELGE AKKURAT DEN SKOLEN FREMFOR ALLE DE ANDRE SKOLENE I VERDEN! WHY! WHYYYYYY!!!» roper du mot en tilsynelatende gudløs himmel mens du knuger din falne medsoldats livløse kropp i din favn.

Vel, Iben, jeg er kanskje bare en enkel landsens gutt med et hjerte av gull, men her er noen av MINE grunner til hvorfor DU burde velge Westerdals Oslo ACT:

Du får utfolde deg kreativt

Dette gjelder kanskje ikke alle studieprogrammene (jeg vet ikke hvor stor kunstnerisk frihet du kan ta deg med enerne og nullene i Master of Applied Computer Science før ett eller annet eksploderer), men på de ALLER fleste studiene gir skolen deg vide nok rammer og slakke nok tøyler til at DU kan lage det DU vil. Jeg går andreåret på Tekst og Skribent, og eksamensoppgaven min i fjor var en fucking RAP-MIXTAPE. Altså, say no more, men jeg skal say more fordi dette var bare én grunn så langt. Grunn nummer to:

Det er fremdeles cred å gå her

Da jeg for to år siden søkte på det som nettopp hadde blitt Westerdals Oslo ACT, gjorde jeg det nesten utelukkende på grunn av gjetordene jeg hadde hørt om skolen. Jeg visste også at skolens navn og navnets innebygde rykte ville ta seg godt ut på vitnemålet mitt, og tro det eller ei, skolens rykte er FORTSATT BRA. Arbeidsgivere sirkler skolen som gribber for å plukke opp uteksaminerte westerdølinger, fordi navnet er blitt synonymt med kvalitet.

Det MÅ bare være verdt det

Jeg er ingen Freud, men det er en eller annen psykologisk greie der at hvis du har betalt, si, 800 kroner for en konsertopplevelse, så kommer du til å ha det ekstra gøy, synge av full hals og danse hele kvelden, fordi du underbevisst vil rettferdiggjøre å bruke så mye penger på en konsertbillett. Dette er litt det samme, bare at billetten koster 250 000 kroner i studielån. Tro meg, du kommer til å verdsette hvert sekund.

Miljøet gir deg muligheter

Du kommer ikke unna å knytte kontakter på Westerdals Oslo ACT, og nettverket du bygger vil komme til nytte under tverrfaglige skoleoppgaver og ikke minst gagne deg når du skal ut i arbeidslivet. Men det vakreste som finnes, min venn, er den felles driven vi unge kreative spirer føler når vi, utenfor studiene, går sammen om et prosjekt vi brenner for! Jeg, for eksempel, er i disse dager så heldig å få være med på å sette opp Westerdalsrevyen 2017 med de flinkeste, morsomste og mest talentfulle folkene skolen – stryk det – VERDEN har å by på. (Forestillinger 28.-30. april, noter det i kalenderen din!!!) Det hadde ikke vært mulig uten miljøet – rett og slett menneskene – på skolen.

Vel, det var noen grunner – men husk, Iben! Det finnes like mange grunner til å gå på Westerdals Oslo ACT som det finnes studenter på Westerdals Oslo ACT.

Cirka 1700.

Da gjenstår det bare for meg å si: Løp og søk, kaffe og løk!

Mike