Westerdals ACT

Yggdrasilkonferansen dag 1

Når du står opp klokken 04:30 for å rekke toget til Sandefjord, er du over gjennomsnittet interessert i Sandefjord. Eller eventuelt det som foregår i Sandefjord. Denne uken har jeg vært to dager på et supervoksent event, Yggdrasilkonferansen. Der burde det vært flere studenter, altså! Jeg har kost meg så utrolig mye, og lært enda mer.

Varm velkomst fra konferansierene Simen Sommerfeldt og Torgeir Waterhouse!

Som en teknologistudent fra interaktivt design var Yggdrasil midt i blinken. For deg som ikke vet hva konferansen handler om; det er Norges viktigste konferanse om UX-design og brukeropplevelser. Hater du ikke bare sånne som meg som sier «har du ikke hørt om..» ? Som om det er helt sykt at du ikke vet hva noe er, når jeg selv ikke visste hva det var for bare én måned siden…

Uansett, dette var jo litt et «voksen-event», men fy søren så bra det var for meg som ung student å være med på. Jeg fikk høre på utrolig flinke folk som holdt spennende og morsomme foredrag om de tingene jeg skal gjøre når jeg endelig en dag skal jobbe i det miljøet. På et slikt arrangement får du mulighet til å møte likesinnede som kan være din link inn i drømmejobben!

Yggdrasilhvalen.

Siden dette er et «voksen-event» er det også en annen utrolig kul ting man får med i billetten; «voksen-oppvartning». Vi studenter har jo ikke råd til fancy middag og søte minikaker til kaffen. Det er derimot noe den voksne gruppen forventer å få, og det får de. Jeg har aldri spist så mye god og fancy mat i hele mitt liv. På festmiddagen ble vi servert flotte retter, og fikk påfyll i vinglasset annenhvert minutt. Hadde det ikke vært for at jeg var oppe før sola hadde lagt seg hadde jeg snakket med sidekameraten min til langt på natt. Hun var forresten venn med en i klassen min på Westerdals Oslo ACT, liten verden.

Uvant oppvartning for en student!

Nå tror du sikkert at jeg ikke gjorde annet enn å spise mat i to dager. Typisk fattig student, tenker du. Og det gjorde jeg ikke heller, men som den flotte IT-kvinnen jeg er klarer jeg å multitaske. Skrivekrampa sitter i hånda enda. Når foreleserne har så mange gode poenger og så morsomme fun-facts, er jeg og min semi-senile hjerne livredd for å glemme noe.

Det jeg husker aller best fra dag 1 er et utrolig morsomt, livlig og ikke minst inspirerende foredrag om Snapchat, holdt av selveste Stian Reinhartsen (sosiale medier-ekspert). Han har blant annet hjulpet Matoma med å få oppmerksomhet rundt musikken sin, ved hjelp av Snapchat. Det var det eneste foredraget jeg var på der jeg ikke tok et eneste notat, for jeg var altfor opptatt av å høre på hva han hadde å si. Tenk deg at han klarte å selge noe så døvt som støvposer på Snapchat!

Cecilie på tur!

I tillegg til flere foredrag var jeg også med på workshop. Christine Calvert aka @tekstdoktor holdt «tekstverksted». Den morsomste oppgaven derfra var definitivt å skrive et salgsbrev der man skulle selge bibelen. Gruppa mi skrev såklart (etter egen mening) den morsomste teksten. Om den selger er en annen sak. Men den inneholder i hvert fall flere av prinsippene tekstdoktoren lærte oss, som både et “PS:”, garantier og kundeopplevelser innabords.

Salgsbrevet:

Skal du på fjelltur i sommer, men står i fare for å ta med hele biblioteket?

Trenger du en bok som kan passe til alle i familien? For alle aldre på tvers av interesser?

Flere har tatt turen fra Santiago de Compostela til Trondheim med boka under armen og er storfornøyd med varierte historier og emosjonelle livserfaringer.

 

“Jeg følte jeg gjenoppstod” – Christine Calvert

 

Evig lykke kan ikke måles i pris. Boken koster 499,-

Boken kommer nå i limited edition, vanntett for våte turer over fjell og fjord.

 

Garantert hellig.

Kjøp her!

 

PS: Amen

Olivia og Gina på tekstverksted

Jeg sovnet før jeg rakk å treffe puta i hotellsenga den natten. Med så mange inspirerende mennesker rundt deg blir det mange nye inntrykk på en gang, og det blir man sliten av. Pluss at jeg stod opp ulovlig tidlig, da. Men med en så god dag 1, var jeg veldig spent på dag 2 som lovet enda flere foredrag og ikke minst kåring av beste Instagrambilde med “#ygg16”. 

 

Cecilie