Westerdals ACT

Opplevelsesdesign

 • Bachelor
 • 180 studiepoeng
 • 3 år
 • Tar ikke opp studenter for studieåret 2017/2018
 • Campus Fjerdingen

Opplevelser, lysdesign, festivaler, eventer og sosiale medier – er dette noe som du vil jobbe med? Da er Opplevelsedesign noe for deg! Du kan spesialisere deg innenfor lysdesign eller opplevelsesbasert kommunikasjon. Konserter, teater, fornøyelsesparker, utstillinger, messer, kjøpesentre og reiseliv er noen av de som tar i bruk opplevelsesdesign for å kommunisere, engasjere og dermed gi mennesker gode opplevelser.

 • Vil du vite mer om opplevelsesdesign?

  Meld deg på vårt nyhetsbrev her:

 • Opptakskrav

  Generell studiekompetanse*
  Opptaksprøve

  *Det kan etter vurdering av øvrig kompetanse, gjøres unntak fra kravet til generell studiekompetanse.

 • Lurer du på hvordan studiet er bygget opp?

  Last ned emnematrise og studieplan her. (Med forbehold om endringer)

 • Last ned emnematrise
 • Last ned studieplan

Opplevelsesdesign er satt sammen av to av våre tidligere studieprogram: Lys for scene og Experience and Event design. Sammenslåingen inkluderer også en ny spesialisering i lysdesign for arkitektur.

Om studiet

Opplevelsesdesign passer for deg som vil skape minnerike opplevelser for et publikum, ved hjelp av stemning, lys og visuelle konsepter. Bachelorprogrammet er det eneste av sitt slag i Norge og kombinerer fagområder som gir deg en unik tverrfaglig kompetanse til å skape de aller beste opplevelsene. Studiet starter med et felles år, før man velger spesialisering.

Lysdesign

Ved spesialisering innen Lysdesign fordyper man seg i enten scene eller arkitektur. Spesialiseringen er teknisk, men også kunstnerisk, og fokuserer på hvordan lys er viktig for å skape opplevelser. I emnet Lys for scene får studenten anledning til å fordype seg i å sette lys på scenekunst og tolke et manus eller musikk med lys. Det kan være alt fra klassisk teater og moderne dans til rockekonsert. I emnet Lys for arkitektur er utgangspunktet design av fasader, parker og rom. Man bruker virkemidler som naturlig og kunstig lys, refleksjoner, farger og materialer i samklang for å fremheve eller nøytralisere arkitektur.

Opplevelsesbasert kommunikasjon

Ved spesialisering innen Opplevelsesbasert kommunikasjon fordyper man seg i planlegging og gjennomføring av opplevelseskonsepter og events. Gjennom dramaturgiske grep lærer man å visualisere et budskap til sanselige, interaktive opplevelser som skaper et tydeligere varemerke for oppdragsgiveren. Det kan være å forbedre en musikkfestivals måte å kommunisere sine verdier på eller lage et digitalt skattekart for UNESCO ved hjelp av interaksjonsdesign og stedsspesifikk teknologi. Det kan være å skape opplevelser for reiselivet og konseptutvikling av temaparker.

Under studiet

Du vil jobbe med gitte oppgaver samt selvvalgte prosjekter, veiledet av bransjeaktive lærere med høy faglig og praktisk kompetanse. Du får tilgang til profesjonelt utstyr og nye fasiliteter i moderne lokaler. I flere av emnene samarbeider man med andre studieprogram og eksterne aktører; både nasjonale og internasjonale.

Etter studiet

Jobbmulighetene er mange og varierte, og fagområdet er i stadig utvikling. Sannsynlige jobber er innen konseptutvikling og produksjon for underholdningsbransjen, prosjektledelse for arrangementer eller som lysdesigner for rom og scene. Studiet gir også grunnlag for videre masterstudier i inn- eller i utland.

Siste nytt fra Opplevelsesdesign